Rižot od boba i špinata

Stockfood
Ovaj jednostavan rižot uvijek možete pripremiti kao slasno glavno jelo.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1979

Potrebno vam je

  • 6 kom slanina suha, masna
  • 3 šalica pileći temeljac
  • 25 g maslac, neslani
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,bijeli
  • češnjak
  • 1.50 šalica riža,arborio
  • 0.50 šalica wine makers of croatia bijelo vino
  • 2 šalica bob, suhi
  • 100 g mladi špinat
  • 0.50 g parmezan

Priprema

  1. Zagrijte tavu i popržite slaninu. Ocijedite. Zagrijte temeljac sa šalicom hladne vode, a kad zakuha, smanjite plamen i pustite da još malo krčka. U tavi zagrijte maslac, dodajte usitnjeni luk i češnjak. Pirjajte dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte uz miješanje minutu. Ulijte vino i pustite da zakuha. Kuhajte dok se vino ne upije.
  2. Zagrijte temeljac sa šalicom hladne vode, a kad zakuha, smanjite plamen i pustite da još malo krčka. U tavi zagrijte maslac, dodajte usitnjeni luk i češnjak. Pirjajte dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte uz miješanje minutu. Ulijte vino i pustite da zakuha. Kuhajte dok se vino ne upije.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr