gastro postao
Ovaj jednostavan rižot uvijek možete pripremiti kao slasno glavno jelo.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1979
Potrebno vam je
- 6 kom slanina suha, masna
- 3 šalica pileći temeljac
- 25 g maslac, neslani
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,bijeli
- češnjak
- 1.50 šalica riža,arborio
- 0.50 šalica wine makers of croatia bijelo vino
- 2 šalica bob, suhi
- 100 g mladi špinat
- 0.50 g parmezan
Priprema
- Zagrijte tavu i popržite slaninu. Ocijedite. Zagrijte temeljac sa šalicom hladne vode, a kad zakuha, smanjite plamen i pustite da još malo krčka. U tavi zagrijte maslac, dodajte usitnjeni luk i češnjak. Pirjajte dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte uz miješanje minutu. Ulijte vino i pustite da zakuha. Kuhajte dok se vino ne upije.
- Zagrijte temeljac sa šalicom hladne vode, a kad zakuha, smanjite plamen i pustite da još malo krčka. U tavi zagrijte maslac, dodajte usitnjeni luk i češnjak. Pirjajte dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte uz miješanje minutu. Ulijte vino i pustite da zakuha. Kuhajte dok se vino ne upije.
Izvor Skuhatćute