Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima

Thinkstock
Pileći je rižot najbolje poslužiti uz parmezan i jednostavne salate poput onih od rikule ili matovilca. Salate nemojte previše začinjati teškim umacima ili aromatičnim začinima kako bi se što bolje slagale uz okus rižota.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 292

Potrebno vam je

  • 6 šalica pileći temeljac
  • 250 ml vino bijelo
  • 20 g maslac, slani
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 2 režanj češnjak
  • 350 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 3 kom tikvice, zelene
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 žlica origano
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ugrijte temeljac i vino, a kad počne vreti, smanjite temperaturu. otopite maslac u tavi i dodajte poriluk. Pržite ga od tri do četiri minute.
  2. Nakon toga dodajte rižu i češnjak te sve pržite još dvije-tri minute. Rižu prelijte šalicom temeljca pa nakon što se tekućina upila, dodajte ostatak. Dok se riža kuha, namastite tavu pa popržite piletinu. Maknite je iz tave i narežite.
  3. Tikvice i gljive dodajte u smjesu s rižom i kuhajte četiri-pet minuta. Dodajte piletinu, origano, sol i papar te sve promiješajte pa kuhajte još tri-četiri minute.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr