Rolada od puretine punjena pistacijama

Thinkstock
Ova je rolada odličan izbor za nedjeljni ručak.
Vidi originalni članak

Začinite dan sjajnom roladom od puretine kakvu zasigurno još niste isprobali. Meso napunite mješavinom pistacije, maslaca, kruhšnih mrvica, limuna i začina, a zatim sve dovršite u pećnici.

 

Bogato i fino! Gozba usred tjedna: Punjena pileća rolada

 

Roladu možete poslužiti uz sezonsko povrće iz pećnice kao što je batat ili bundeva, a odlično će se složiti i uz jednostavnu rižu ili heljdu.

 

Kakav spoj! Gozba usred tjedna: Svinjska rolada s gorgonzolom i špinatom

 

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 187

Potrebno vam je

  • 2 kom purećeg bijelog mesa
  • 80 g pistacija
  • 40 g maslaca
  • Pola šalice krušnih mrvica
  • 1 žlica limunove korice
  • 1 žličica timijana
  • 1 žlica senfa
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Pomiješajte usitnjene pistacije s omekšanim maslacem, krušnim mrvicama, koricom od limuna, majčinom dušicom i senfom.
  2. Sve dobro začinite solju i paprom.
  3. Razrežite pureća prsa duljinom pa ih istucite.
  4. Nadjenite smjesom pistacijama i zarolajte.
  5. Krajeve učvrstite čačkalicama.
  6. Roladu stavite na zagrijano ulje i zapecite sa svih strana. 
  7. Prebacite je u posudu za pečenje pa pecite još 20 minuta do pola sata.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr