Rolada od puretine punjena pistacijama
Ova je rolada odličan izbor za nedjeljni ručak.
Začinite dan sjajnom roladom od puretine kakvu zasigurno još niste isprobali. Meso napunite mješavinom pistacije, maslaca, kruhšnih mrvica, limuna i začina, a zatim sve dovršite u pećnici.
Roladu možete poslužiti uz sezonsko povrće iz pećnice kao što je batat ili bundeva, a odlično će se složiti i uz jednostavnu rižu ili heljdu.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 187
Potrebno vam je
- 2 kom purećeg bijelog mesa
- 80 g pistacija
- 40 g maslaca
- Pola šalice krušnih mrvica
- 1 žlica limunove korice
- 1 žličica timijana
- 1 žlica senfa
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Pomiješajte usitnjene pistacije s omekšanim maslacem, krušnim mrvicama, koricom od limuna, majčinom dušicom i senfom.
- Sve dobro začinite solju i paprom.
- Razrežite pureća prsa duljinom pa ih istucite.
- Nadjenite smjesom pistacijama i zarolajte.
- Krajeve učvrstite čačkalicama.
- Roladu stavite na zagrijano ulje i zapecite sa svih strana.
- Prebacite je u posudu za pečenje pa pecite još 20 minuta do pola sata.
Dobar tek!
#ručak
#niskokaloricna prehrana
#pečenje
#kuhanje
#predjelo
#glavno jelo
#pileća rolada
#pistacija
#recept
#rolada
#pureća prsa