Samoborski kotlet: Povratak ukusnoj tradiciji

Naučite pripremati samoborske kotlete po savjetu popularnog chefa Branka Ognjenovića
Vidi originalni članak

Pogledajte recept za jedno tradicionalno jelo naših krajeva!

 

Video recept: Cordon Bleu: Punjeni pohani teleći kotleti

 

Potrebno vam je

  • 600 g svinjskih kotleta
  • 30 g pšeničnog brašna
  • 800 g krumpira
  • 30 g svinjske masti
  • 30 g maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • peršin
  • kim
  • svježe mljeveni papar
  • sol

 

ODLIČAN RUČAK Pečeni kotleti u umaku od jabuka

 

Priprema

  1. Kotlete malo istucite te prerežite rubove kako se kod pečenja ne bi savijali, dodajte sol, papar i uvaljajte u brašno.
  2. Ugrijte masnoću i u njoj pecite kotlete. Složite ih u drugu posudu kad su gotovi, a na masnoći od pečenja popržite ostalo brašno, dodajte zgnječeni češnjak, dolijte umak od pečenke i na kraju kotlete.
  3. Na laganoj vatri prijajte 30 minuta. Dodajte još stučeni kim i sjeckani peršin.
  4. Krumpir ispecite posebno pa na tanjur složite prvo krumnpir, gore poslažite kotlete i sve skupa prelijte umakom.
     

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr