Recepti 33603 prikaza 24. srpnja 2018.

Samoborski kotlet: Povratak ukusnoj tradiciji

Samoborski kotlet
gastro postao gastro.24sata.hr
Naučite pripremati samoborske kotlete po savjetu popularnog chefa Branka Ognjenovića

Pogledajte recept za jedno tradicionalno jelo naših krajeva!

 

Cordon Bleu Možda vas zanima... Cordon Bleu: Punjeni pohani teleći kotleti Špajza

 

Potrebno vam je

  • 600 g svinjskih kotleta
  • 30 g pšeničnog brašna
  • 800 g krumpira
  • 30 g svinjske masti
  • 30 g maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • peršin
  • kim
  • svježe mljeveni papar
  • sol

 

Možda vas zanima... Pečeni kotleti u umaku od jabuka Recepti

 

Priprema

  1. Kotlete malo istucite te prerežite rubove kako se kod pečenja ne bi savijali, dodajte sol, papar i uvaljajte u brašno.
  2. Ugrijte masnoću i u njoj pecite kotlete. Složite ih u drugu posudu kad su gotovi, a na masnoći od pečenja popržite ostalo brašno, dodajte zgnječeni češnjak, dolijte umak od pečenke i na kraju kotlete.
  3. Na laganoj vatri prijajte 30 minuta. Dodajte još stučeni kim i sjeckani peršin.
  4. Krumpir ispecite posebno pa na tanjur složite prvo krumnpir, gore poslažite kotlete i sve skupa prelijte umakom.
     

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.