Savršenstvo okusa: Pileće rolice punjene sirom, špinatom i šunkom

Shutterstock
Nakon ovoga će se definitivno tražiti 'repete'!
Vidi originalni članak

Ovaj recept primjer je kako od jednostavnih namirnica stvoriti nešto dostojno tanjura u luksuznom restoranu. Piletina, špinat i sir uvijek su dobra kombinacija, pogotovo kada dolaze zajedno sa šunkom i slaninom.

 

Sweet 'n' Salty Brzinska slatko-kisela piletina na kineski način Za prste polizati! Najmilije počasti sendvičima s trganom piletinom!

 

Navedene količine namirnica dovoljne su za čak šest osoba, a uz glavno jelo posluži prilog po želji. Odlično će se s njima tako slagati pire ili pečeni krumpir te sezonska miješana salata. U slast!

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 ljutika
  • 60 g gljiva
  • 60 g šunke
  • 60 g nasjeckanog špinata
  • 2 češnja češnjaka
  • 30 g krušnih mrkvica
  • 60 g ribanog parmezana
  • sol, papar po želji
  • 5 filetiranih pilećih prsa bez kože
  • 2 žlice brašna
  • polovica luka, nasjeckana
  • 340 g umaka od rajčice
  • peršin za ukras
  • trakice slanine, po želji

Priprema:

  1. Žlicu ulja zagrij u velikoj tavi te pirjaj ljutiku i gljive dvije do tri minute. Dodaj šunku i špinat i pirjaj još dvije minute. Ukloni tavu s vatre, dodaj češnjak, parmezan, krušne mrvice, sol, papar i dobro promiješaj.
  2. Pileća prsa rasporedi na ravnu površinu u na svaki komad stavi po jednu petinu nadjeva. Savij piletinu i poveži koncem.
  3. Napomena: Na ovom koraku pileće rolice možeš omotati i u slaninu.
  4. Savitke uvaljaj u brašno te višak otresi. Stavi ih sa strane.
  5. U velikoj vatrostalnoj posudi zagrij žlicu ulja te popirjaj lučice. Dolij ostatak ulja i prži pileće savitke 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđi.
  6. Dodaj u posudu umak od rajčice i pričekaj da zavrije. Neka se jelo krčka na laganoj vatri 30 do 40 minuta.
  7. Izvadi savitke, prereži konac i posluži ih uz dodatak tostiranog baguettea ili kruha i priloga po izboru. Ukrasi peršinom.

U slast!

 

IDEJA ZA ROŠTILJ Probaj lepinju punjenu piletinom i sočnim umakom geeketa Evo kako možeš napraviti hrskavu pohanu piletinu za prste polizati Alfredo piletina - ručak gotov za manje od pola sata

Posjeti Gastro.hr