Recepti 20. kolovoza 2020.

Savršenstvo okusa: Pileće rolice punjene sirom, špinatom i šunkom

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon ovoga će se definitivno tražiti 'repete'!

Ovaj recept primjer je kako od jednostavnih namirnica stvoriti nešto dostojno tanjura u luksuznom restoranu. Piletina, špinat i sir uvijek su dobra kombinacija, pogotovo kada dolaze zajedno sa šunkom i slaninom.

 

Možda vas zanima... Brzinska slatko-kisela piletina na kineski način Kolumne Sendviči s trganom piletinom Možda vas zanima... RECEPT DANA Fini sendviči s trganom piletinom! Recepti

 

Navedene količine namirnica dovoljne su za čak šest osoba, a uz glavno jelo posluži prilog po želji. Odlično će se s njima tako slagati pire ili pečeni krumpir te sezonska miješana salata. U slast!

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 ljutika
  • 60 g gljiva
  • 60 g šunke
  • 60 g nasjeckanog špinata
  • 2 češnja češnjaka
  • 30 g krušnih mrkvica
  • 60 g ribanog parmezana
  • sol, papar po želji
  • 5 filetiranih pilećih prsa bez kože
  • 2 žlice brašna
  • polovica luka, nasjeckana
  • 340 g umaka od rajčice
  • peršin za ukras
  • trakice slanine, po želji

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Žlicu ulja zagrij u velikoj tavi te pirjaj ljutiku i gljive dvije do tri minute. Dodaj šunku i špinat i pirjaj još dvije minute. Ukloni tavu s vatre, dodaj češnjak, parmezan, krušne mrvice, sol, papar i dobro promiješaj.
  2. Pileća prsa rasporedi na ravnu površinu u na svaki komad stavi po jednu petinu nadjeva. Savij piletinu i poveži koncem.
  3. Napomena: Na ovom koraku pileće rolice možeš omotati i u slaninu.
  4. Savitke uvaljaj u brašno te višak otresi. Stavi ih sa strane.
  5. U velikoj vatrostalnoj posudi zagrij žlicu ulja te popirjaj lučice. Dolij ostatak ulja i prži pileće savitke 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđi.
  6. Dodaj u posudu umak od rajčice i pričekaj da zavrije. Neka se jelo krčka na laganoj vatri 30 do 40 minuta.
  7. Izvadi savitke, prereži konac i posluži ih uz dodatak tostiranog baguettea ili kruha i priloga po izboru. Ukrasi peršinom.

U slast!

 

Možda vas zanima... Probaj lepinju punjenu piletinom i sočnim umakom Recepti Možda vas zanima... Evo kako možeš napraviti hrskavu pohanu piletinu Kolumne alfredo piletina, alfredo tjestenina Možda vas zanima... ALFREDO PILETINA Ručak gotov za manje od pola sata Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.