gastro postao
Nakon ovoga će se definitivno tražiti 'repete'!
Ovaj recept primjer je kako od jednostavnih namirnica stvoriti nešto dostojno tanjura u luksuznom restoranu. Piletina, špinat i sir uvijek su dobra kombinacija, pogotovo kada dolaze zajedno sa šunkom i slaninom.
Navedene količine namirnica dovoljne su za čak šest osoba, a uz glavno jelo posluži prilog po želji. Odlično će se s njima tako slagati pire ili pečeni krumpir te sezonska miješana salata. U slast!
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 ljutika
- 60 g gljiva
- 60 g šunke
- 60 g nasjeckanog špinata
- 2 češnja češnjaka
- 30 g krušnih mrkvica
- 60 g ribanog parmezana
- sol, papar po želji
- 5 filetiranih pilećih prsa bez kože
- 2 žlice brašna
- polovica luka, nasjeckana
- 340 g umaka od rajčice
- peršin za ukras
- trakice slanine, po želji
Priprema:
- Žlicu ulja zagrij u velikoj tavi te pirjaj ljutiku i gljive dvije do tri minute. Dodaj šunku i špinat i pirjaj još dvije minute. Ukloni tavu s vatre, dodaj češnjak, parmezan, krušne mrvice, sol, papar i dobro promiješaj.
- Pileća prsa rasporedi na ravnu površinu u na svaki komad stavi po jednu petinu nadjeva. Savij piletinu i poveži koncem.
- Napomena: Na ovom koraku pileće rolice možeš omotati i u slaninu.
- Savitke uvaljaj u brašno te višak otresi. Stavi ih sa strane.
- U velikoj vatrostalnoj posudi zagrij žlicu ulja te popirjaj lučice. Dolij ostatak ulja i prži pileće savitke 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđi.
- Dodaj u posudu umak od rajčice i pričekaj da zavrije. Neka se jelo krčka na laganoj vatri 30 do 40 minuta.
- Izvadi savitke, prereži konac i posluži ih uz dodatak tostiranog baguettea ili kruha i priloga po izboru. Ukrasi peršinom.
U slast!