Sezonsko izdanje: Svinjski kotleti s jabukama

Stockfood
Opće je poznato da se svinjetina i jabuke "vole"
Vidi originalni članak

Sočni svinjski kotleti s umakom od jabuka, luka i cimeta definicija su ukusnog jesenskog ručka koji će te ugrijati i oraspoložiti.

S malo svježeg cimeta, jabukovače i po želji s ukrasom od ružmarina, garantiramo ti ukusan ručak. Svidjet će se i najmlađima u tvom kućanstvu, osobito ako dolaze u paketu s pire krumpirom.

 

Staropramen Tacos s trganom svinjetinom i tamnim pivom

 

Svinjski kotleti s jabukama

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta (debljine dva centimetra)
  • sol, papar
  • 3 žlice maslaca 
  • 2 jabuke, oguljene i tanko narezane
  • 1 luk, velik, prepolovljen i tanko narezan
  • 2 žlice smeđeg šećera 
  • 2 žličice cimeta
  • 160 ml jabukovače
  • 80 ml vrhnja za kuhanje

Postupak:

  1. Kotlete začini solju i paprom s obje strane. 
  2. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri otopi dvije žlice maslaca. Odmah dodaj svinjske kotlete i peci ih dok ne porumene, otprilike tri minute po strani. Prebaci na tanjur i ostavi sa strane.
  3. Vrati tavu na srednje jaku vatru i otopite jednu žlicu maslaca. Odmah dodaj jabuke i luk i dinstaj ih, povremeno miješajući, dok luk ne omekša, oko pet minuta. Umiješaj zatim smeđi šećer i cimet. Dodaj jabukovaču i vrhnje. Pričekaj minutu.
  4. Dodaj svinjske kotlete i kuhaj oko između sedam, osam minuta. 
  5. Kotlete posluži s jabukama.

Dobar tek!

 

Chill&Grill 2021 Sočni ražnjići od marinirane svinjetine i luka za mesoljupce Svinjetina pirjana u pivu - ručak za prave mesoljupce

 

Posjeti Gastro.hr