Špajza Online Chill&Grill 2020 u tvom domu 12. svibnja 2020.

Sočni ražnjići od marinirane svinjetine i luka

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovu slatko-kiselu marinadu iskoristiti i kao premaz po mesu i ražnjićima za vrijeme grilanja...

Ključni korak za pripremu mesa na roštilju ili tavici svakako je dobar recept za marinadu. Sastojci unutar ove istaknut će ono najbolje od svinjetine i luka, uz kratku i jednostavnu pripremu.

 

Možda vas zanima... Ove marinade moraš isprobati tijekom sezone grilanja Špajza

 

Osim spomenutih, svoje ražnjiće po želji upotpuniti možeš i drugim sastojcima, odnosno povrćem, kao što je paprika, tikvica ili gljive i tako dobiti raznoliku družinu šarolikih boja.

 | Author: Shutterstock Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g svinjetine
  • 1 crveni luk
  • 80 mL biljnog ulja
  • 60 mL suhog crvenog vina
  • 3 žlice vinskog octa
  • 3 žlice sojinog umaka
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog đumbira
  • 1 1⁄2 žličice šećera

Priprema:

  1. Pripremi štapiće za ražnjiće i na svaki od njih poslaži dva komada svinjetine i dva komada luka ili više, ovisno o veličini na koju meso narežeš.
  2. Začini ih solju i paprom. Posloži ih u posudu s poklopcem.
  3. Sve preostale sastojke umuti u srednje velikoj posudi.
  4. Prelij marinadu preko ražnjića.
  5. Ostavi na sobnoj temperaturi, oko dva sata ili ih poklopi i stavi u hladnjak preko noći. Povremeno ih okreći.
  6. Marinadu ocijedi u manju tavicu i podgrij ju. Pusti da prokipi, dvije minute.
  7. Ražnjiće pripremi na vanjskom roštilju ili u tavici. Povremeno ih premaži dobivenim umakom nastalim od marinade dok se peku.
  8. Posluži toplo i uz prilog po želji!

U slast!

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGASTRO uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC, Pevex i Karlovačko.

 

Možda vas zanima... Grilani kotleti u finoj marinadi od češnjaka i bosiljka Špajza Možda vas zanima... Za vikend pripremi piletinu s roštilja mariniranu u pivu Špajza Možda vas zanima... Svinjski kotleti u marinadi od bosiljka i češnjaka Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.