Recepti 10304 prikaza 17. listopada 2019.

Svinjetina pirjana u pivu - ručak za prave mesoljupce

Svinjetina pirjana u pivu
gastro postao gastro.24sata.hr
Piva će ovom jelu dati finu aromu, a čili papričice taman onoliko ljutine koliko je potrebno.

Ovo je konkretno jelo za prave mesoljupce. Uz malo truda i vremena, dobit ćeš fantastičan obrok. Pivo će jelu dati aromu, a čili papričice taman onoliko ljutine koliko je potrebno.

 

Možda vas zanima... Gulaš od svinjetine na brz i jednostavan način Recepti

 


Sastojci (za 6 osoba):

  • 2 čili papričice
  • 1,2 kg svinjske lopatice
  • 3 dl pive
  • 4 režanja češnjaka
  • 4 male žlice krupne morske soli

 

Možda vas zanima... Pellapratovi svinjski kotleti na normandijski način Kolumne

 

Priprema:

  1. Papričice tostirati na suhoj tavi dok se ne napuhnu i potamne, oko 2 minute. Ostaviti da se ohlade, a potom ih prepoloviti po dužini i očistiti od peteljke i sjemenki.
  2. U veliku posudu staviti sve sastojke (svinjetina bez kože i kostiju od plećke ili lopatice, narezati na komade oko 5 cm), dodati 2,5 dl vode i zagrijati do vrenja. Smanjiti jačinu vatre, poklopiti i kuhati uz povremeno miješanje dok meso omekša, 60-80 minuta.
  3. Maknuti poklopac i pustiti da tekućina ispari, a meso poprimi smeđu boju. Nastaviti pirjati na laganoj vatri uz često miješanje dok se svinjetina počne lagano odvajati i posmeđi, još 10-15 min.
  4. Dodati još 2 dl vode te sastrugati zapečene dijelove s dna posude.

Dobar tek!

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • alkaca 13:31 17. Listopad 2019.

    A kam se stavlja piva???? Haloooo??? U želudac nakon jela???