Opće je poznato da se svinjetina i jabuke 'vole', zato i donosimo ovu slasnu ideju za fini nedjeljni ručak kakav mogu biti samo ovi prefini svinjski kotleti s jabukama
Nedjeljom volimo pojesti fin, konkretan ručak. A kako on ne bi bio pretežak, mesu rado dodajemo voće kako bi ručak bio laganiji i svježiji. Klasična ideja za fini mesno-voćni nedjeljni ručak su ovi sočni svinjski kotleti s umakom od jabuka, koji će definitivno sve oduševiti okusima i uljepšati ti nedjelju.
S malo svježeg cimeta i jabukovače garantiramo ti ukusan ručak. Svidjet će se i najmlađima, osobito ako ovi fini svinjski kotleti s jabukama dolaze u paketu s pire krumpirom.
Svinjski kotleti i jabuke odlična su, slasna kombinacija
foto: Curated Lifestyle/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Svinjski kotleti s jabukama
15 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Svinjetina - kotleti
4
kom
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Maslac
3
žlica
Luk
1
kom
Jabuka
2
kom
Smeđi šećer
2
žlica
Cimet
1
žličica
Jabukovača
160
ml
Vrhnje za kuhanje
80
ml
Postupak
Kotlete obilno posoli i popapri s obje strane.
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri otopi2 žlice maslaca te kreni pržiti svinjske kotlete - sve dok ne porumene, otprilike 3 minute po strani. Kotlete izvadi na tanjur i ostavi sa strane.
Vrati tavu na srednje jaku vatru i otopi 1 žlicu maslaca. Odmah dodaj jabuke narezane na tanke kriške i nasitno nasjeckan luk i dinstaj ih, povremeno miješajući, dok luk ne omekša, oko 5t minuta.
Umiješaj smeđi šećer i cimet. Dodaj jabukovaču i vrhnje. Pričekaj minutu.
U tavu vrati svinjske kotlete i kuhaj 7-8 minuta. Posluži uz kremasti pire krumpir.
Isprobaj i ove super recepte u kojima je svinjetina u glavnoj ulozi!