gastro postao
Svinjski odresci omiljeni su komad mesa jer su istovremeno sočni i meki, a mogu se kombinirati s gotovo bilo kojom drugom namirnicom.
Hrskava i sočna, svinjetina pohana u začinima predstavlja jedno od onih jela kojima je teško odoljeti. Osim piletine, u hrskavi omotač od začina i krušnih mrvica možete umotati i svinjetinu. Pripremite meso, uvaljajte ga na već dobro poznat način s malim zaokretom. Krušnim mrvicama dodajte kadulju i parmezan. Tako pripremljeno meso poslužite uz pire krumpir, rižu, kašu ili neki drugi prilog prema vlastitom ukusu.
Aromatična pohana svinjetina
Sastojci:
- 8 svinjskih kotleta
- 100 g brašna
- 4 jaja
- 150 g krušnih mrvica
- 1 žlica sjeckane kadulje
- 40 g parmezana
- ulje
Priprema:
- Svinjetinu začinite soli i paprom sa svih strana.
- U tri posudice podijelite brašno, umućena jaja i krušne mrvice pomiješane sa sitno ribanim parmezanom, kaduljom, soli i paprom.
- Svaki kotlet najprije uvaljajte u brašno, u jaja pa u mješavinu začina i krušnih mrvica.
- Zagrijte ulje pa pecite kotlete dok ne dobiju lijepu, zlatnu boju.