Recepti Svinjetina 05. svibnja 2024.

Omiljeni ručak - aromatična pohana svinjetina

Svinjetina
8 MIN
15 MIN
8
JEDNOSTAVNO
pohanje, pohano meso, bečki odrezak, pohana svinjetina
Aromatična pohana svinjetina - odlično rješenje za današnji ručak
foto: Polina Tankilevitch/Pexels
Svinjski odresci omiljeni su komad mesa jer su istovremeno sočni i meki, a mogu se kombinirati s gotovo bilo kojom drugom namirnicom. A još kad je na meniju pohanja svinjetina...

Hrskava i sočna, svinjetina pohana u začinima jedna je od onih namirnica kojima je teško odoljeti. Osim piletine, u hrskavi omotač od začina i krušnih mrvica bez problema, ali i s velikim guštom, možeš umotati i svinjetinu.

Pripremi meso za pohanje: uvaljaj ga u sve dobro poznate komponente, na već dobro poznat način, ali s malim zaokretom. Krušnim mrvicama dodaj, naime, aromatičnu kadulju i parmezan. Tako pripremljeno meso poslužite uz pire krumpir, krumpir salatu, rižu... ili neki drugi prilog prema vlastitom ukusu.

 

pohanje, pohano meso, bečki odrezak, pohana svinjetina | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Aromatična pohana svinjetina foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Aromatična pohana svinjetina
8 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Svinjetina - kotleti 8 kom
  • Brašno 100 g
  • Jaje 4 kom
  • Krušne mrvice 150 g
  • Kadulja 1 žlica
  • Parmezan 40 g
  • Suncokretovo ulje
  • Svinjska mast
Postupak
  1. Svinjetinu dobro posoli i popapri sa svih strana.


  2. U 3 posudice prirpemi - u jednoj brašno, u drugoj umućena jaja i u trećoj krušne mrvice pomiješane sa sitno naribanim parmezanom, kaduljom, solju i paprom.


  3. Svaki kotlet najprije uvaljaj u brašno, pa u jaja i na kraju u mješavinu začina i krušnih mrvica.


  4. Pohaj kotlete na ulju ili još bolje svinjskoj masti, dok ne dobiju lijepu, zlatnu boju.


Isprobaj i ove divne ideje za slasne pohance...

Možda vas zanima... Hrskavo savršenstvo: Pohana cvjetača Recepti pohanje, pohano meso, bečki odrezak, pohana svinjetina Možda vas zanima... SAVRŠENI POHANCI Super savjeti za piletinu i svinjetinu Špajza Krušne mrvice Možda vas zanima... Koja je razlika između panko i klasičnih krušnih mrvica? Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.