Svinjski odresci omiljeni su komad mesa jer su istovremeno sočni i meki, a mogu se kombinirati s gotovo bilo kojom drugom namirnicom. A još kad je na meniju pohanja svinjetina...
Hrskava i sočna, svinjetina pohana u začinima jedna je od onih namirnica kojima je teško odoljeti. Osim piletine, u hrskavi omotač od začina i krušnih mrvica bez problema, ali i s velikim guštom, možeš umotati i svinjetinu.
Pripremi meso za pohanje: uvaljaj ga u sve dobro poznate komponente, na već dobro poznat način, ali s malim zaokretom. Krušnim mrvicama dodaj, naime, aromatičnu kadulju i parmezan. Tako pripremljeno meso poslužite uz pire krumpir, krumpir salatu, rižu... ili neki drugi prilog prema vlastitom ukusu.
U 3 posudice prirpemi - u jednoj brašno, u drugoj umućena jaja i u trećoj krušne mrvice pomiješane sa sitno naribanim parmezanom, kaduljom, solju i paprom.
Svaki kotlet najprije uvaljaj u brašno, pa u jaja i na kraju u mješavinu začina i krušnih mrvica.
Pohaj kotlete na ulju ili još bolje svinjskoj masti, dok ne dobiju lijepu, zlatnu boju.