Sjajne ideje: Preselite kuhinju u dvorište

Thinkstock
S obzirom na rekordne temperature, nikome nije u interesu provesti polovicu dana u kuhinji i crveniti se pazeći na ručak
Vidi originalni članak

Nemojte dopustiti da vam kuhanje postane opterećenje, već kuhinju preselite na dvorište i spremajte brza i lagana jela uz vrlo malo pribora.

Naravno da se svi prvo sjete roštilja. Uz savjete Jamieja Olivera postanite roštilj majstor.

 

JEDNOSTAVNO I PRIMJENJIVO Postanite roštilj majstor uz savjete Jamieja Olivera

 

Međutim, ima hrpa jela koju možete spremiti na roštilju i nemojte se ograničavati samo na meso. Skoknite u vrt, uberite povrće i uz naše ga upute savršeno pripremite na roštilju. Možete napraviti i vegetarijanske ražnjiće, izmisliti neku brzinsku salatu ili pak grilati punjene tikvice. 

 

Pripremite savršeno povrće na roštilju

 

Također možete pripremiti i dobro začinjene krumpire u aluminijskoj foliji, s ukusnim kolutovima luka ili taj krumpir dodati u krumpir salatu.

 

  PROLJETNO I PRIMAMLJIVO Ovakvu krumpir salatu još niste jeli

 

Nakon glavnog jela, na slabijem žaru, pripremite i deserte za cijelu obitelj. Inspirirajte se našim receptom s breskvama, rumom, čokoladom i cimetom ili pak uputama za grilanje ananasa koji je nevjerojatno dobar nakon par minuta na roštilju.  

 

hipsterski! Grilani ananas - novi svijet egzotičnih okusa

 

Ako ne posjedujete roštilj ili jednostavno nemate volje pripremiti ga, odlučite se za neki od recepata koji uopće ne uključuje termičku obradu hrane. Zavalite se u sjenicu ili ispod suncobrana, uz veliku čašu limunade i osmislite neku salatu - poput ove s tunjevinom. Možete i matovilac pomiješati s nasjeckanim svježim povrćem i ubaciti malo lješnjaka. Idejama nema kraja!

 

Nešto posve novo Sočna salata od tune u avokadu

 

Za pripremu popodnevnih osvježenja također ne morate biti vezani uz kuhinju. Sunčajte se, otvorite jogurt i dodajte mu bobičasto voće iz vrta ili narežite svježi krastavac i ubacite ga u hladnu vodu s nekoliko listića mente. 

 

OSVJEŽAVAJUĆE! Top 5 napitaka koji će vas rashladiti

 

Nećemo ni govoriti o tome koliko su mogućnosti pripreme hrane u dvorištu ako imate peku...

Nemojte da vam kuhanje postane ljetna noćna mora. Smjestite se u hlad i jedite brzo i lagano pripremljena jela!

 

 

Posjeti Gastro.hr