Nema boljeg: Škampi na buzaru

Tradicionalni specijalitet kojeg morate isprobati
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 303

Potrebno vam je

  • 225 g škampi
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom ljutika
  • 0.50 šalica vino bijelo
  • 0.50 šalica riblji temeljac
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 šalica krušne mrvice
  • 2 žlica peršin, list

Priprema

  1. Propirjajte škampe na ulju dok ne poprime smeđu boju, no nemojte ih skroz ispeći. Premjestite ih na tanjur.
  2. Na ulju također propirjajte ljutiku i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte pastu od rajčice. Deglazirajte vinom i temeljcem pa reducirajte za pola.
  3. Vratite škampe i kuhajte još minutu. Dodajte mrvice i peršin te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr