Školjke punjene keljom i ricottom

Napravite ove zamamne školjke pune hranjivih tvari.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 198

Potrebno vam je

  • 2 kom češnjak
  • 425 g ricotta
  • 60 g parmezan
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.25 šalica peršin, list
  • 1 mala žlica mediteranske trave
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.20 mala žlica muškatni oraščić
  • 1 kom rajčica ( ketchup)
  • tjestenina bez jaja
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Skuhajte školjkice. Blanširajte kelj. Propirjajte luk i češnjak pa dodajte kelj. Pomiješajte ricottu i 1/2 šalice ribanog parmezana, jaja i začine te dodajte kelju.
  2. Stavite oko šalicu umaka od rajčice u manju vatrostalnu posudu. U svaku školjku stavite žlicu, dvije smjese s keljom i sirom. Nemojte prepuniti školjke. Slažite ih u vatrostalnu posudu pa kad ste gotovi, zalijte ostatkom umaka. Pospite preostalim parmezanom i pokrijte folijom te pecite u pećnici oko 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr