gastro postao
Napravite ove zamamne školjke pune hranjivih tvari.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 198
Potrebno vam je
- 2 kom češnjak
- 425 g ricotta
- 60 g parmezan
- 1 kom jaje kokošje
- 0.25 šalica peršin, list
- 1 mala žlica mediteranske trave
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.20 mala žlica muškatni oraščić
- 1 kom rajčica ( ketchup)
- tjestenina bez jaja
- ulje maslinovo
Priprema
- Skuhajte školjkice. Blanširajte kelj. Propirjajte luk i češnjak pa dodajte kelj. Pomiješajte ricottu i 1/2 šalice ribanog parmezana, jaja i začine te dodajte kelju.
- Stavite oko šalicu umaka od rajčice u manju vatrostalnu posudu. U svaku školjku stavite žlicu, dvije smjese s keljom i sirom. Nemojte prepuniti školjke. Slažite ih u vatrostalnu posudu pa kad ste gotovi, zalijte ostatkom umaka. Pospite preostalim parmezanom i pokrijte folijom te pecite u pećnici oko 30 minuta.
Izvor Skuhatćute