5 odličnih recepata za sla(s)ne palačinke

Laura Roman Slane palačinke sa šparogama
Zasitne i ukusne, slane palačinke su jednostavan, ali nimalo dosadan izbor!
Vidi originalni članak

Slane palačinke obožavali smo kao klinci. Posebno se sjećamo onih koje je radila baka na moru - takozvane pizza palačinke (slano tijesto za palačinke, s malo koncentrata rajčice i origana, naribani sir i šunka). ma gdje ćeš bolje?!

I danas možeš pripremiti jedan takav ručak jer ti donosimo recepte za najfinije slane palačinke. Sve što trebaš je izabrati omiljeni recept, zasukati rukave i baciti se na pripremu omiljenog ručka (ili večere). U slast!

Palačinke sa šparogama

Donosimo ti recept naše kolumnistice Laure Roman za slane palačinke sa šparogama - vrlo jednostavno i brzo jelo koje možeš pripremiti kao lagani ručak.

Palačinke možeš pripremiti od zobenog i rižinog brašna, a nadjev pripremi od blanširanih šparoga, svježih rajčica i matovilca. Veselo, zeleno i ukusno! 

La Vie Shobaine Slane palačinke sa šparogama za brzinski ručak

Slane palačinke bez brašna - recept Jamieja Olivera

Za pripremu ovog recepta potrebni su blender, tavica i samo 4 osnovna sastojka. Osim što su zdrave i pune proteina, uz njih možeš poslužiti i raznovrsne slane dodatke.

Mnogima će primamljivo zvučati poširano jaje i hrskava slanina. Ove će se palačinke odlično slagati i s narezanim i posoljenim avokadom ili umakom koji možeš napraviti od avokada, prstohvata papra i soka od polovice limuna. 

deset minuta posla Slane palačinke bez brašna po receptu Jamieja Olivera

Palačinka Dutch baby u slanom izdanju

Obožavaš jesti palačinke, ali ne voliš ih spremati? Srećom postoje i načini kako da si olakšaš taj teži dio i pripremiš jednu veliku palačinku u svega pet minuta. Plus još nekih 12-15 minuta boravka u pećnici i imat ćeš najukusniji obrok.

Za pripremu Dutch baby palačinke potrebni su ti uobičajeni sastojci za palačinke te tava pogodna za pećnicu. Uživaj u receptu koji je pripremila blogerica Sweet 'n' salty by Matea

Sweet 'n' Salty Dutch baby pancake u slanom izdanju

Palačinke u obliku povrtnih paketića

Palačinke su uvijek dobra ideja no koja je kombinacija najbolja? Slatke ili slane? Toliko je različitih kombinacija, ideja i sastojaka. Pusti mašti na volju i napravi jednostavne, ali drugačije palačinke...Napravi palačinke s povrćem zamotane u pinklec. Recept potpisuje Petra Terner.

Petra Terner Punjene palačinke na novi način - povrtni paketići sreće

Zapečene palačinke s blitvom i svježim sirom

Iz kuhinje Laure Roman stiže još jedan neodoljiv recept! Slane palačinke punjene su smjesom od blitve, pancete i sira, a potom su zapečene s preljevom od kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje.

Možeš ih jesti tople, ali vrlo su ukusne i kada se ohlade. Dobar tek!

La Vie Shobaine Zapečene palačinke punjene blitvom i svježim sirom

 

Posjeti Gastro.hr