Srećom postoje i načini kako da si olakšate taj teži dio i pripremite jednu veliku palačinku u svega pet minuta. Plus još nekih 12-15 minuta boravka u pećnici i imate obrok koji može biti jednako slastan u kombinaciji sa slatkim ili sa slanim dodacima, kao doručak ili kao desert.
Za pripremu Dutch baby ili German oven palačinke potrebni su vam uobičajeni sastojci za palačinke te tava pogodna za pećnicu. Ja za pečenje koristim tavu od lijevanog željeza jer ona najbolje zadržava toplinu. Ako nemate takvu, koristite bilo kakvu posudu pogodnu za visoke temperature. To može biti i manji lim za pečenje.
Od dolje navedenih sastojaka ćete dobiti jednu palačinku za tavu promjera 24 cm. To je količina dovoljna za dvije osobe.
Druge recepte i inspiraciju potraži na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!
Sastojci:
- 3 jaja
- 70 grama brašna
- 125 mililitara mlijeka
- 50 grama maslaca
- prstohvat soli
- prstohvat muškatnog oraščića
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Tava neka stoji u pećnici barem 15 minuta kako bi bila vruća u trenutku kad u nju budete ulijevali smjesu.
- Pomiješajte sve sastojke osim maslaca kako bi dobili smjesu za palačinke.
- Kad je smjesa spremna, a tava i pećnica zagrijane, izvadite tavu i na nju bacite kockice maslaca koje će se naglo otopiti.
- Radite sve dosta brzo da maslac ne bi izgorio. Okrećite tavu kako bi maslacem prešli stijenke tave. Pritom pazite jer je tava jako vruća.
- Izlijte smjesu za palačinke u tavu i vratite sve skupa u pećnicu.
- Pratite stanje i izvadite kad po boji procijenite da je palačinka gotova. To će trajati otprilike 12-15 minuta.
- Nadjenite palačinku voćem i medom ili pak slanim dodacima kao što sam to ja napravila u ovom slučaju.
Uživajte!