Recepti Kruh i pecivo 20. travnja 2024.

5 odličnih recepata za sla(s)ne palačinke

Slane palačinke sa šparogama
Slane palačinke sa šparogama
foto: Laura Roman
Zasitne i ukusne, slane palačinke su jednostavan, ali nimalo dosadan izbor!

Slane palačinke obožavali smo kao klinci. Posebno se sjećamo onih koje je radila baka na moru - takozvane pizza palačinke (slano tijesto za palačinke, s malo koncentrata rajčice i origana, naribani sir i šunka). ma gdje ćeš bolje?!

I danas možeš pripremiti jedan takav ručak jer ti donosimo recepte za najfinije slane palačinke. Sve što trebaš je izabrati omiljeni recept, zasukati rukave i baciti se na pripremu omiljenog ručka (ili večere). U slast!

Slane palačinke sa šparogama | Author: Laura Roman Slane palačinke sa šparogama foto: Laura Roman

Palačinke sa šparogama

Donosimo ti recept naše kolumnistice Laure Roman za slane palačinke sa šparogama - vrlo jednostavno i brzo jelo koje možeš pripremiti kao lagani ručak.

Palačinke možeš pripremiti od zobenog i rižinog brašna, a nadjev pripremi od blanširanih šparoga, svježih rajčica i matovilca. Veselo, zeleno i ukusno! 

Možda vas zanima... Slane palačinke sa šparogama za brzinski ručak Kolumne

 | Author: Instagram @jamiesitalianserbia Jamie Oliver ima odličan recept za slane palačinke bez brašna foto: Instagram @jamiesitalianserbia

Slane palačinke bez brašna - recept Jamieja Olivera

Za pripremu ovog recepta potrebni su blender, tavica i samo 4 osnovna sastojka. Osim što su zdrave i pune proteina, uz njih možeš poslužiti i raznovrsne slane dodatke.

Mnogima će primamljivo zvučati poširano jaje i hrskava slanina. Ove će se palačinke odlično slagati i s narezanim i posoljenim avokadom ili umakom koji možeš napraviti od avokada, prstohvata papra i soka od polovice limuna. 

Možda vas zanima... Slane palačinke bez brašna po receptu Jamieja Olivera Recepti

Palačinka Dutch baby u slanom izdanju

Obožavaš jesti palačinke, ali ne voliš ih spremati? Srećom postoje i načini kako da si olakšaš taj teži dio i pripremiš jednu veliku palačinku u svega pet minuta. Plus još nekih 12-15 minuta boravka u pećnici i imat ćeš najukusniji obrok.

Za pripremu Dutch baby palačinke potrebni su ti uobičajeni sastojci za palačinke te tava pogodna za pećnicu. Uživaj u receptu koji je pripremila blogerica Sweet 'n' salty by Matea

Možda vas zanima... Dutch baby pancake u slanom izdanju Kolumne

Slane palačinke s povrćem | Author: Petra Terner Slane palačinke s povrćem u obliku paketića foto: Petra Terner

Palačinke u obliku povrtnih paketića

Palačinke su uvijek dobra ideja no koja je kombinacija najbolja? Slatke ili slane? Toliko je različitih kombinacija, ideja i sastojaka. Pusti mašti na volju i napravi jednostavne, ali drugačije palačinke...Napravi palačinke s povrćem zamotane u pinklec. Recept potpisuje Petra Terner.

Možda vas zanima... Punjene palačinke na novi način - povrtni paketići sreće Kolumne

 | Author: Laura Roman Zapečene palačinke s blitvom i svježim sirom foto: Laura Roman Zapečene palačinke s blitvom i svježim sirom

Iz kuhinje Laure Roman stiže još jedan neodoljiv recept! Slane palačinke punjene su smjesom od blitve, pancete i sira, a potom su zapečene s preljevom od kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje.

Možeš ih jesti tople, ali vrlo su ukusne i kada se ohlade. Dobar tek!

Možda vas zanima... Zapečene palačinke punjene blitvom i svježim sirom Recepti

 

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mljet22 07:38 30. Travanj 2021.

    A ponekad i ja dok misli lete Oborim pogled na kotlete. Nježno me gleda moja metresa I smiješi preko miješanog mesa. "O, nikom ne dam tu ljubav staru" - Šapćem joj preko šnicle na žaru. I uskoro tako, htjeli ne ... prikaži još!ne htjeli, Svi mi ljubimo manje a više bi jeli, Pa ipak nježne riječi se nađu : "Hoćeš li, mila, malo gorču ili malo slađu ?" Kažu da još je lijepa ko slika, Al’ je ne vidim od jelovnika. To biva tako svuda na svijetu, Naša je ljubav već pri desertu.

  • mljet22 07:37 30. Travanj 2021.

    Želio sam, želio bih pjesmom kazati, reći o hrani i nama koji jedemo Kad sam je sreo bila je mlada, Ljubavi puna i napola gladna. Nije zbog rime i nije iz vica - I ja sam tada jeo ko ptica. ... prikaži još! Svaka je njena potreba mala, Živi uglavnom od ideala. Čitam joj pjesme, ona mi guče, Na stolu hladan gulaš od juče. Na stolu skroman paket od kuće, Smrznuta jela, ali postelje vruće. Divno je rasla, sa stasom breze, Na plodnom tlu studentske menze. Ali kao i drugi kad život srede I ljubav moja sad više jede