Slasna pita od piletine i mladog luka

Thinkstock
Rijetki ne vole pite, posebice ovu slanu verziju koja je prilog i glavno jelo - u jednom zalogaju.
Vidi originalni članak

Ova ukusna pita s karameliziranim mladim lukom i sočnim komadima piletine, uronjena u prhko lisnato tijesto, je sve što danas treba. 

 

čisti užitak Kuskus salata s grahom, mladim lukom i kukuruzom

 

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje razvaljanog lisnatog
  • 2 komada mladog luka
  • 400 g pilećeg bijelog mesa narezanog na kockice
  • sol, papar po ukusu
  • 200 g goude narezane na kockice
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • 1 žlica običnog brašna
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 1 jaje za premaz

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Na tavi kratko popržite mladi luk i bijelo meso.
  3. Podlijte temeljcem i dodajte žlicu kukuruznog brašna i žlicu običnog brašna.
  4. Posolite i popaprite po ukusu.
  5. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje.
  6. Stavite razvaljano lisnato tijesto u posudu i sa svake strane izrežite trake do pola:
  7. Fil rasporedite po sredini i trake preklopite tako da izgleda kao pletenica.
  8. Razmutite jaje i premažite pitu.
  9. Pecite 25-30 minuta, do zlatno žute boje.

 

to je to! Proljetna fantazija: Rižoto s mladim lukom

 

Posjeti Gastro.hr