gastro postao
Rijetki ne vole pite, posebice ovu slanu verziju koja je prilog i glavno jelo - u jednom zalogaju.
Ova ukusna pita s karameliziranim mladim lukom i sočnim komadima piletine, uronjena u prhko lisnato tijesto, je sve što danas treba.
Potrebno vam je:
- 1 pakiranje razvaljanog lisnatog
- 2 komada mladog luka
- 400 g pilećeg bijelog mesa narezanog na kockice
- sol, papar po ukusu
- 200 g goude narezane na kockice
- 2 žlice kukuruznog brašna
- 1 žlica običnog brašna
- 200 ml pilećeg temeljca
- 1 jaje za premaz
Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Na tavi kratko popržite mladi luk i bijelo meso.
- Podlijte temeljcem i dodajte žlicu kukuruznog brašna i žlicu običnog brašna.
- Posolite i popaprite po ukusu.
- Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje.
- Stavite razvaljano lisnato tijesto u posudu i sa svake strane izrežite trake do pola:
- Fil rasporedite po sredini i trake preklopite tako da izgleda kao pletenica.
- Razmutite jaje i premažite pitu.
- Pecite 25-30 minuta, do zlatno žute boje.