Recepti 03. svibnja 2018.

Slasna pita od piletine i mladog luka

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Rijetki ne vole pite, posebice ovu slanu verziju koja je prilog i glavno jelo - u jednom zalogaju.

Ova ukusna pita s karameliziranim mladim lukom i sočnim komadima piletine, uronjena u prhko lisnato tijesto, je sve što danas treba. 

 

Možda vas zanima... Kuskus salata s grahom, mladim lukom i kukuruzom Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje razvaljanog lisnatog
  • 2 komada mladog luka
  • 400 g pilećeg bijelog mesa narezanog na kockice
  • sol, papar po ukusu
  • 200 g goude narezane na kockice
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • 1 žlica običnog brašna
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 1 jaje za premaz

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Na tavi kratko popržite mladi luk i bijelo meso.
  3. Podlijte temeljcem i dodajte žlicu kukuruznog brašna i žlicu običnog brašna.
  4. Posolite i popaprite po ukusu.
  5. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje.
  6. Stavite razvaljano lisnato tijesto u posudu i sa svake strane izrežite trake do pola:
  7. Fil rasporedite po sredini i trake preklopite tako da izgleda kao pletenica.
  8. Razmutite jaje i premažite pitu.
  9. Pecite 25-30 minuta, do zlatno žute boje.

 

matejka mladi luk1.jpg Možda vas zanima... Proljetna fantazija: Rižoto s mladim lukom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.