Slatki recepti koje ovog ljeta najviše čitate

Bacili smo oko na slastice naših blogera koje ste s guštom čitali u posljednja dva mjeseca i odlučili izabrati pet recepata koje vrijedi isprintati i magnetom pričvrstiti na hladnjak.
Vidi originalni članak

Nije nas začudilo što ste uživali u cheesecakeu od limuna naše drage blogerice Ane Zelić. Nama sline cure na sam pogled na naslovnu fotografiju pa vjerujemo da ste i vi slično reagirali. Cheesecake je klasična ljetna slastica koja odgovara gotovo svakome, a prednost je i to što tijekom vrućih ljetnih dana ne morate paliti pećnicu. Relativno je jednostavan za pripremu, namirnice su široko dostupne, a svaki zalogaj donosi pravo osvježenje. Ako ste propustili ovaj recept, obavezno ga isprobajte već ovog vikenda!

 

Ana's Baking Chronicles Cheesecake od limuna - provjereni ljetni favorit!

 


Oduševljenje je izazvao i kolač od višanja blogerice MaXYama. Recept je pravi klasik, u koji možete ubaciti baš svako sezonsko voće. Vodite se omjerima i uputama i pripremite slasticu za cijelu obitelj. Ako ste nekako uspjeli zaobići i ovaj članak, iako sumnjamo jer je bio pravi hit na društvenim mrežama, kliknite na recept i krenite u slastičarsku pustolovinu.

 

maxyama The Kolač - mamina slastica za svako doba i svačiji ukus

 


Niste bili imuni ni na jaffa tortu, nevjerojatan desert Irene Gavran koji pomalo odskače od uobičajenih ljetnih deserata. Ipak ćete morati upaliti pećnicu, ali isplati se u svakom slučaju! Sočan biskvit s narančom i kremasti mousse od tamne čokolade kombinacija su kojoj jednostavno nećete moći odoljeti. Bacite oko na recept, pogledajte fotografije i prosudite sami!

 

Pregacha Jaffa torta - slastica iza koje ne ostaju ni mrvice

 


Na popisu je i biskvit s voćem koji odmah vraća uspomene na djetinjstvo i čija priprema traje nevjerojatnih 15 minuta. Recept je osmislila blogerica Nevena Josipović i uključila  trešnje i maline. Sezona bobičastog voća je pri kraju pa možete upotrijebiti kruške, šljive ili breskve.

 

Mama Drama Brzinski kolač s trešnjama i malinama

 


Popis završavamo slatkim užitkom – parfe tortom od lješnjaka, vanilije i tamne čokolade. Ovu je dekadentnu slasticu pripremila blogerica i autorica kuharica Mirjana Šmit. Za vas je napisala i detaljne upute, zbog čega vam pečenje ove torte neće biti velik izazov. Prepišite recept ili ga isprintajte i čuvajte ga za sljedeći rođendan.

 

Od slatkoga slađe Parfe torta od lješnjaka - crno bijelo savršenstvo

 

 

Isprobajte ove divne slastice, šaljite fotke i javljajte dojmove!

 

 

Posjeti Gastro.hr