Recepti 20. kolovoza 2018.

Slatki recepti koje ovog ljeta najviše čitate

gastro postao gastro.24sata.hr
Bacili smo oko na slastice naših blogera koje ste s guštom čitali u posljednja dva mjeseca i odlučili izabrati pet recepata koje vrijedi isprintati i magnetom pričvrstiti na hladnjak.

Nije nas začudilo što ste uživali u cheesecakeu od limuna naše drage blogerice Ane Zelić. Nama sline cure na sam pogled na naslovnu fotografiju pa vjerujemo da ste i vi slično reagirali. Cheesecake je klasična ljetna slastica koja odgovara gotovo svakome, a prednost je i to što tijekom vrućih ljetnih dana ne morate paliti pećnicu. Relativno je jednostavan za pripremu, namirnice su široko dostupne, a svaki zalogaj donosi pravo osvježenje. Ako ste propustili ovaj recept, obavezno ga isprobajte već ovog vikenda!

 

Možda vas zanima... Cheesecake od limuna - provjereni ljetni favorit! Kolumne

 

 | Author: Ana Zelić foto: Ana Zelić


Oduševljenje je izazvao i kolač od višanja blogerice MaXYama. Recept je pravi klasik, u koji možete ubaciti baš svako sezonsko voće. Vodite se omjerima i uputama i pripremite slasticu za cijelu obitelj. Ako ste nekako uspjeli zaobići i ovaj članak, iako sumnjamo jer je bio pravi hit na društvenim mrežama, kliknite na recept i krenite u slastičarsku pustolovinu.

 

Možda vas zanima... The Kolač - mamina slastica za svako doba i svačiji ukus Recepti

 

 | Author: Tomislav Šilovinac i Sanja Andraković foto: Tomislav Šilovinac i Sanja Andraković


Niste bili imuni ni na jaffa tortu, nevjerojatan desert Irene Gavran koji pomalo odskače od uobičajenih ljetnih deserata. Ipak ćete morati upaliti pećnicu, ali isplati se u svakom slučaju! Sočan biskvit s narančom i kremasti mousse od tamne čokolade kombinacija su kojoj jednostavno nećete moći odoljeti. Bacite oko na recept, pogledajte fotografije i prosudite sami!

 

Možda vas zanima... Jaffa torta - slastica iza koje ne ostaju ni mrvice Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran


Na popisu je i biskvit s voćem koji odmah vraća uspomene na djetinjstvo i čija priprema traje nevjerojatnih 15 minuta. Recept je osmislila blogerica Nevena Josipović i uključila  trešnje i maline. Sezona bobičastog voća je pri kraju pa možete upotrijebiti kruške, šljive ili breskve.

 

Možda vas zanima... Brzinski kolač s trešnjama i malinama Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović


Popis završavamo slatkim užitkom – parfe tortom od lješnjaka, vanilije i tamne čokolade. Ovu je dekadentnu slasticu pripremila blogerica i autorica kuharica Mirjana Šmit. Za vas je napisala i detaljne upute, zbog čega vam pečenje ove torte neće biti velik izazov. Prepišite recept ili ga isprintajte i čuvajte ga za sljedeći rođendan.

 

Možda vas zanima... Parfe torta od lješnjaka - crno bijelo savršenstvo Kolumne

 

 | Author: Od slatkoga slađe foto: Od slatkoga slađe

 

Isprobajte ove divne slastice, šaljite fotke i javljajte dojmove!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.