Složenac s cvjetačom, sirom i pršutom

Shutterstock
Jelu možete dodati i graška te kukuruza želite li jelo bogatije proteinima.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 886

Potrebno vam je

  • 300 g makaroni
  • 60 g maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 750 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 mala žlica senf
  • 180 g parmezan
  • 500 g cvjetača (samo cvijet)
  • 0.25 šalica peršin, list
  • 6 kriška pršut
  • 220 g mozzarella

Priprema

  1. Kuhajte tjesteninu u posoljenoj kipućoj vodi minutu i pol manje nego što piše na uputama na pakiranju.Kako bi se cvjetača dobro ispekla, upotrebljavajte što manje cvjetove, a možete cvjetove staviti da se kuhaju s tjesteninom posljednjih nekoliko minuta.
  2. Otopite maslac, pirjajte luk osam minuta, dodajte brašno, kuhajte minutu, maknite posudu s vatre i postupno umiješajte mlijeko. Vratite na vatru te miješajte dok se smjesa ne zgusne i provrije. Ugasite vatru pa umiješajte senf i 3/4 parmezana. Začinite.
  3. U zdjelu s tjesteninom dodajte cvjetaču i peršin, polijte sve umakom od sira i promiješajte. Stavite smjesu u vatrostalnu posudu, a po površini poslažite nakidani pršut, mozzarellu i pospite preostalim parmezanom.
  4. Pecite 15-25 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr