gastro postao
                                            
                                        
                                    Jelu možete dodati i graška te kukuruza želite li jelo bogatije proteinima.
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 886
Potrebno vam je
- 300 g makaroni
 - 60 g maslac, slani
 - 1 kom luk ,crveni
 - 50 g pšenično brašno, bijelo
 - 750 ml mlijeko kravlje, punomasno
 - 1 mala žlica senf
 - 180 g parmezan
 - 500 g cvjetača (samo cvijet)
 - 0.25 šalica peršin, list
 - 6 kriška pršut
 - 220 g mozzarella
 
Priprema
- Kuhajte tjesteninu u posoljenoj kipućoj vodi minutu i pol manje nego što piše na uputama na pakiranju.
Kako bi se cvjetača dobro ispekla, upotrebljavajte što manje cvjetove, a možete cvjetove staviti da se kuhaju s tjesteninom posljednjih nekoliko minuta.
 - Otopite maslac, pirjajte luk osam minuta, dodajte brašno, kuhajte minutu, maknite posudu s vatre i postupno umiješajte mlijeko. Vratite na vatru te miješajte dok se smjesa ne zgusne i provrije. Ugasite vatru pa umiješajte senf i 3/4 parmezana. Začinite.
 - U zdjelu s tjesteninom dodajte cvjetaču i peršin, polijte sve umakom od sira i promiješajte. Stavite smjesu u vatrostalnu posudu, a po površini poslažite nakidani pršut, mozzarellu i pospite preostalim parmezanom.
 - Pecite 15-25 minuta.
 
Izvor Skuhatćute