gastro postao
Jelu možete dodati i graška te kukuruza želite li jelo bogatije proteinima.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 886
Potrebno vam je
- 300 g makaroni
- 60 g maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 750 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 mala žlica senf
- 180 g parmezan
- 500 g cvjetača (samo cvijet)
- 0.25 šalica peršin, list
- 6 kriška pršut
- 220 g mozzarella
Priprema
- Kuhajte tjesteninu u posoljenoj kipućoj vodi minutu i pol manje nego što piše na uputama na pakiranju.
Kako bi se cvjetača dobro ispekla, upotrebljavajte što manje cvjetove, a možete cvjetove staviti da se kuhaju s tjesteninom posljednjih nekoliko minuta.
- Otopite maslac, pirjajte luk osam minuta, dodajte brašno, kuhajte minutu, maknite posudu s vatre i postupno umiješajte mlijeko. Vratite na vatru te miješajte dok se smjesa ne zgusne i provrije. Ugasite vatru pa umiješajte senf i 3/4 parmezana. Začinite.
- U zdjelu s tjesteninom dodajte cvjetaču i peršin, polijte sve umakom od sira i promiješajte. Stavite smjesu u vatrostalnu posudu, a po površini poslažite nakidani pršut, mozzarellu i pospite preostalim parmezanom.
- Pecite 15-25 minuta.
Izvor Skuhatćute