Špageti na rimski način

Jednostavna, ali neodoljiva tjestenina uz dodatak pancete i rajčica
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1057

Potrebno vam je

  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom luk ,crveni
  • 180 g panceta
  • 1.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 800 g pelati
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 450 g špageti
  • 150 g parmezan

Priprema

  1. Luk oljuštimo i tanko narežemo. Rajčice ocijedimo i nasjeckamo. Pancetu nasjeckamo.
  2. Na vatri srednje jačine zagrijemo ulje u tavi. Popržimo luk, miješajući. Dodamo pancetu i nastavimo pržiti, miješajući, oko 5 minuta. Ulijemo vino i kuhamo dok dopola ne ispari. Umiješamo rajčice, vatru posve smanjimo i ostavimo da lagano vrije 15 minuta. Posolimo i popaprimo.
  3. U veliki lonac uspemo puno vode i posolimo. Stavimo špagete i kuhamo prema uputi na pakiranju, pazeći da bude al dente.
  4. Ocijedimo i pomiješamo s umakom. Pospemo sirom po izboru i poslužimo.

Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Posjeti Gastro.hr