gastro postao
Jednostavna, ali neodoljiva tjestenina uz dodatak pancete i rajčica
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1057
Potrebno vam je
- 4 žlica ulje maslinovo
- 2 kom luk ,crveni
- 180 g panceta
- 1.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 800 g pelati
- sol
- svježe mljeveni papar
- 450 g špageti
- 150 g parmezan
Priprema
- Luk oljuštimo i tanko narežemo. Rajčice ocijedimo i nasjeckamo. Pancetu nasjeckamo.
- Na vatri srednje jačine zagrijemo ulje u tavi. Popržimo luk, miješajući. Dodamo pancetu i nastavimo pržiti, miješajući, oko 5 minuta. Ulijemo vino i kuhamo dok dopola ne ispari. Umiješamo rajčice, vatru posve smanjimo i ostavimo da lagano vrije 15 minuta. Posolimo i popaprimo.
- U veliki lonac uspemo puno vode i posolimo. Stavimo špagete i kuhamo prema uputi na pakiranju, pazeći da bude al dente.
- Ocijedimo i pomiješamo s umakom. Pospemo sirom po izboru i poslužimo.
Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata