Špageti s porilukom i graškom

Thinkstock
Božanstvena tjestenina s povrćem i slaninom uz dodatak svježeg sira za kremasti i puni okus
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 903

Potrebno vam je

  • 400 g špageti
  • 40 g maslac, slani
  • 150 g slanina svinjska, sirova soljena
  • 200 g poriluk (cijeli)
  • 100 g grašak zeleni, u zrnu
  • 1 kom limun
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • 50 g parmezan
  • 400 g svježi kravlji sir

Priprema

  1. Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. U međuvremenu na laganoj vatri popržite slaninu dok pusti masnoću pa pojačajte vatru da slanina dobije boju (3-4 min).
  3. Dodajte tanko narezan poriluk i pirjajte 5 min. Dodajte svježi sir, kuhajte 5 min i isključite.
  4. Umiješajte limunovu koru i sok, začine, peršin, kuhani grašak pa dodajte kuhane špagete i pospite ribanim parmezanom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr