Što sa starim kruhom? Imamo nekoliko ideja!

SHUTTERSTOCK Složenac od kruha
Sljedeći put kada u smočnici pronađeš vrećicu sa starim kruhom, nemoj ga baciti! Imamo odlične ideje kako ga iskoristiti...
Vidi originalni članak

Nažalost, često nam se događa da bacamo stari kruh koji se od stajanja stvrdnuo i počeo mrviti. No, postoji rješenje i za taj problem! Donosimo ti jednostavne recepte koji će starom kruhu podariti novo (i jako ukusno) ruho!

Za pripremu će ti trebati manje od pola sata, a zatim ćeš moći uživati u jednostavnom i ukusnom slatkom i slanom obroku....

... ili u domaćim krutonima za salate ili ljetne juhe

Krutoni su, najjednostavnije rečeno, zapečene kockice kruha. Izvanredan su dodatak krem juhama i salatama, ali i praktičan način prenamjene starog kruha. Danas ti donosimo recept koji uključuje standardnu talijansku mješavinu začina, maslinovo ulje i parmezan, a uvijek možeš dodati i mljeveni čili ili crvenu papriku. I ne brini zbog temperature u kuhinji jer pećnicu moraš upaliti na samo 15 minuta.

 

gotovi za tren Napravi domaće krutone za salate ili ljetne juhe

Lažna pizza odlična je opcija ako imaš višak kruha

Pizza tost odlična je ideja kada je u pitanju maleni, a ukusan zalogaj, topli doručak ili lagana večera za druženje s prijateljima. Jednostavan i brz za napraviti, sve što ti je zapravo potrebno za pripremu jest neka vrsta kruha. Ostale sastojke dodaješ po želji, odnosno ovisno o onome što kod kuće već imaš. Nije važno je li riječ o svježem sezonskom povrću, mesu ili pak jajima.

 

Pripremi ga već danas! Lažna pizza od kruha i namirnica iz svake smočnice

 

Slani složenci su uvijek dobra ideja!

Ukusan kruh sa rastopljenim sirom, kaparima i lukom - doručak je za koji će ti trebati malo više vremena, ali sigurno nećeš požaliti! Ako imaš višak starog kruha, napravi ovu slasnu zapečenu deliciju. Ako ne voliš pršut, možeš staviti i tanko narezanu pancetu ili potpuno izostaviti meso.

 

doručak za pet Od starog kruha pripremite odličan složenac sa sirom

 

 

Ako više voliš slatke varijante, imamo nekoliko odličnih opcija...

  • Čokoladni složenac

Među favoritima nam je ovaj recept za složenac s tamnom čokoladom, za čiju ćeš pripremu trebati nekoliko minuta. Možeš ga napraviti večer ranije i samo ubaciti u pećnicu nakon povratka s posla. Dapače, što dulje stoji u hladnjaku, to će biti sočniji i pun okusa.

 

za čokoljupce Napravi složenac od starog kruha i tamne čokolade

 

  • Složenac s jagodama

Ako ne znaš što bi sa starim kruhom, prenamijeni ga u sezonski doručak i/ili desert. Pomiješaj ga s krem sirom i svježim jagodama, prelij jajima i slatkim vrhnjem - i ubaci u pećnicu!
 

zasladi se Složenac od starog kruha i jagoda za doručak ili desert

 

  • Slatki složenac od starog kruha

Ovaj je složenac praktičan, ukusan i utješan desert za cijelu obitelj. Priprema je kratka, sastojke već imaš u svom domu, a dobra je vijest da ga možeš nadograditi finim dodacima poput džemova, grožđica natopljenih u rumu, tamne čokolade, svježeg voća ili pak umakom od smrznutog šumskog voća.
 

baci se na posao! Slatko popodne uz fini složenac od starog kruha


 

 

 

 

Posjeti Gastro.hr