Recepti 28. lipnja 2021.

Što sa starim kruhom? Imamo nekoliko ideja!

Složenac od kruha foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Sljedeći put kada u smočnici pronađeš vrećicu sa starim kruhom, nemoj ga baciti! Imamo odlične ideje kako ga iskoristiti...

Nažalost, često nam se događa da bacamo stari kruh koji se od stajanja stvrdnuo i počeo mrviti. No, postoji rješenje i za taj problem! Donosimo ti jednostavne recepte koji će starom kruhu podariti novo (i jako ukusno) ruho!

Za pripremu će ti trebati manje od pola sata, a zatim ćeš moći uživati u jednostavnom i ukusnom slatkom i slanom obroku....

... ili u domaćim krutonima za salate ili ljetne juhe

Krutoni su, najjednostavnije rečeno, zapečene kockice kruha. Izvanredan su dodatak krem juhama i salatama, ali i praktičan način prenamjene starog kruha. Danas ti donosimo recept koji uključuje standardnu talijansku mješavinu začina, maslinovo ulje i parmezan, a uvijek možeš dodati i mljeveni čili ili crvenu papriku. I ne brini zbog temperature u kuhinji jer pećnicu moraš upaliti na samo 15 minuta.

 

Možda vas zanima... Napravi domaće krutone za salate ili ljetne juhe Recepti

Krutoni | Author: shutterstock Krutoni, foto: shutterstock

Lažna pizza odlična je opcija ako imaš višak kruha

Pizza tost odlična je ideja kada je u pitanju maleni, a ukusan zalogaj, topli doručak ili lagana večera za druženje s prijateljima. Jednostavan i brz za napraviti, sve što ti je zapravo potrebno za pripremu jest neka vrsta kruha. Ostale sastojke dodaješ po želji, odnosno ovisno o onome što kod kuće već imaš. Nije važno je li riječ o svježem sezonskom povrću, mesu ili pak jajima.

 

Možda vas zanima... Lažna pizza od kruha i namirnica iz svake smočnice Recepti

 

 | Author: Shutterstock Lažna pizza, foto: Shutterstock

Slani složenci su uvijek dobra ideja!

Ukusan kruh sa rastopljenim sirom, kaparima i lukom - doručak je za koji će ti trebati malo više vremena, ali sigurno nećeš požaliti! Ako imaš višak starog kruha, napravi ovu slasnu zapečenu deliciju. Ako ne voliš pršut, možeš staviti i tanko narezanu pancetu ili potpuno izostaviti meso.

 

Možda vas zanima... Od starog kruha pripremite odličan složenac sa sirom Recepti

 

 | Author: Stockfood Složenac od starog kruha, foto: Stockfood

 

Ako više voliš slatke varijante, imamo nekoliko odličnih opcija...

  • Čokoladni složenac

Među favoritima nam je ovaj recept za složenac s tamnom čokoladom, za čiju ćeš pripremu trebati nekoliko minuta. Možeš ga napraviti večer ranije i samo ubaciti u pećnicu nakon povratka s posla. Dapače, što dulje stoji u hladnjaku, to će biti sočniji i pun okusa.

 

Možda vas zanima... Napravi složenac od starog kruha i tamne čokolade Recepti

 

  • Složenac s jagodama

Ako ne znaš što bi sa starim kruhom, prenamijeni ga u sezonski doručak i/ili desert. Pomiješaj ga s krem sirom i svježim jagodama, prelij jajima i slatkim vrhnjem - i ubaci u pećnicu!
 

Možda vas zanima... Složenac od starog kruha i jagoda za doručak ili desert Recepti

 

  • Slatki složenac od starog kruha

Ovaj je složenac praktičan, ukusan i utješan desert za cijelu obitelj. Priprema je kratka, sastojke već imaš u svom domu, a dobra je vijest da ga možeš nadograditi finim dodacima poput džemova, grožđica natopljenih u rumu, tamne čokolade, svježeg voća ili pak umakom od smrznutog šumskog voća.
 

Možda vas zanima... Slatko popodne uz fini složenac od starog kruha Recepti


 

 | Author: SHUTTERSTOCK Čokoladni složenac, foto: SHUTTERSTOCK

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.