Recepti 12. lipnja 2021.

Napravi domaće krutone za salate ili ljetne juhe

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U svoju cezar salatu ili sezonsku juhu od tikvica dodaj nekoliko hrskavih krutona domaće proizvodnje...

Krutoni su, najjednostavnije rečeno, zapečene kockice kruha. Izvanredan su dodatak krem juhama i salatama, ali i praktičan način prenamjene starog kruha. 

Danas ti donosimo recept koji uključuje standardnu talijansku mješavinu začina, maslinovo ulje i parmezan, a uvijek možeš dodati i mljeveni čili ili crvenu papriku. I ne brini zbog temperature u kuhinji jer pećnicu moraš upaliti na samo 15 minuta.

 

Možda vas zanima... Sve što ti treba: Fina krem juha od tikvica Recepti

 

Sastojci:

  • 100 g kruha
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • ¼ žličice talijanske mješavine začina
  • 30 g sitno naribanog parmezana
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  2. Kruh nareži na male kockice. Najprije ga prelij uljem pa ga začini i pospi parmezanom. Potom sve dobro promiješaj rukama kako bi se začini ravnomjerno rasporedili.
  3. Peci kruh 15-ak minuta, sve dok kruh ne postane hrskav i ne poprimi zlatnu boju. Po potrebi krutone izvadi i protresi jednom tijekom pečenja.
  4. Dobro ih ohladi, a potom ih iskoristi ili prebaci u posudu s poklopcem. 

 

Cezar salata Možda vas zanima... Cezar salata: jednostavno i brzo jelo za svaki dan Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.