Nakon pohanih, pečenih, punjenih i tikvica s roštilja, vrijeme je za jelo na žlicu od ovog omiljenog ljetnog povrća. Vjeruj nam, ova krem juha od tikvica će te oduševiti, isprobaj naš recept!
Ljeto = tikvice! Znamo, već smo dosadni s tikvicama, ali kad su tikvice toliko fine, svestrane i tako pašu ljeti kad im je i sezona! Ako voliš tikvice kao mi, nemoj propustiti ovaj jednostavan recept za juhu od omiljenih tikvica!
Ova genijalna krem juha od tikvica može biti odličan početak obroka, ali i lagana večera puna vitamina i okusa. Idealna je za ljeto jer je lagana, a prednost je i to što je možeš jesti hladnu.
Sastojci navedeni u receptu za krem juhu od tikvica dovoljni su za 4 poštena tanjura juhe, a sigurni smo da će te razveseliti i to što je ova fina krem juha od tikvica - niskokalorična. Uživaj u ljetu i ovoj divnoj juhi bez grižnje savjesti!
Krem juha od tikvica
foto: Use Your Food/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Krem juha od tikvica
7 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Tikvice
400
g
Mlijeko
200
ml
Maslac
1
žlica
Brašno
1
žlica
Listići svježeg peršina
1
žlica
Kiselo vrhnje
80
g
Voda
800
ml
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Očišćene i narezane tikvice stavi u posudu, prelij sa 700 ml vode pa pusti da krčka 10-ak minuta.
Dodaj mlijeko i maslac i kuhaj još nekoliko minuta na laganoj vatri. Potom skini s vatre i izmiksaj štapnim mikserom.
Brašno pomiješaj s preostalih 100 ml vode i dodaj juhi. Začini po želji, dodaj vrhnje i kuhaj još 5 minuta.
Makni s vatre, dodaj nasjeckani peršin i posluži uz kockice prepečenca.
Tikvice su zvijezde i u ovim sjajnim receptima, isprobaj ih!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ja prvo napravim zapršku pa na nju stavim tikvice i zalijem kiselim mlijekom. Kuha se 20 minuta. E sad netko u zapršku stavi bijeli luk, netko doda kopra ili nekog drugog začinskog bilja.