Recepti 77246 prikaza 01. srpnja 2019.

Sve što nam treba: Fina krem juha od tikvica

Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon pohanih, pečenih, punjenih i tikvica s roštilja, vrijeme je za odličnu juhu!

Nemojte propustiti ovaj jednostavan recept za juhu od omiljenih tikvica koja može biti odlično predjelo i brzinska večera. Idealna je za ljeto jer je lagana, a prednost je i to što je možete jesti hladnu.

Sastojci su dovoljni za četiri tanjura juhe, a sigurni smo da će vas razveseliti mali broj kalorija po porciji - samo 138. Uživajte bez grižnje savjesti u toplim danima!

 

popečci od tikvica Možda vas zanima... Omiljene tikvice u sasvim drugačijim popečcima Špajza

 

tikvica | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Sastojci:

  • 400 g tikvice
  • 2 dl punomasnog kravljeg mlijeka
  • 1 žlica slanog maslaca
  • 1 žlica bijelog pšeničnog brašna
  • 1 i pol žlica sjeckanog peršina
  • 80 g kiselog vrhnja 
  • 8 dl vode
  • 1 žlica mješavine suhih začina

Priprema:

  1. Očišćene i usitnjene tikvice stavite u posudu, prelijte da 7 dl vode, kuhajte 10 minuta uz lagano vrenje.
  2. Dodajte mlijeko i maslac i kuhajte daljnjih 5 min, skinite s vatre i izmiksajte.
  3. Brašno izmiješajte s 1 dl vode i dodajte juhi, začinite mješavinom suhih začina i vrhnjem i ostavite da kuha 3-5 min.
  4. Skinite s vatre, dodajte peršin i poslužite uz kockice prepečenca.

 

Čips od tikvice Možda vas zanima... Novo lice grickalice - jednostavan čips od tikvice None

Želimo vam dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.