Tajna najsočnijih muffina krije se u mrkvi i jabukama

Thinkstock
Muffinima dodajte voće i povrće, pa ih začinite omiljenim sezonskim začinima, a kao hrskavi šećer na kraju, dodajte žlicu zobenih pahuljica kako bi vaši kolačići bili još posebniji.
Vidi originalni članak

Nije nikakva tajna da se cikla, mrkva i tikvice odlično snalaze u slasticama poput muffina i različitih biskvita. Okuse koje daju takvim slatkim zalogajima posebno volimo kombinirati sa sezonskim začinima.

 

Isprobajte ovo! Brzi i jednostavni muffini od bundeve

 

Isto smo napravili i s ovim finim, sočnim i mekim muffinima. Dodali smo tu i malo pistacija, čisto da još mrvicu udovoljimo nepcu, a zatim sve zajedno upakirali u kalup.

Prije no što muffine ubacite u pećnicu, posipati ih možete zobenim pahuljicama koje ste pomiješali s malo hladnog maslaca i žlicom smeđeg šećera kako biste dobili hrskavu koricu.

 

Ljetna slastica Ottolenghijevi muffini od borovnica koje obožavamo

 

Ovakva, zdravija varijanta muffina idealna je za doručak, međuobrok ili slatku večeru. Priprema i pečenje neće vam oduzeti previše vremena, pa se u istu vrlo lako možete upustiti samo sat vremena prije nego što odjurite na posao, fakultet ili preuzmete neku drugu obavezu.

 

Video Sasvim posebni uvrnuti muffini od jabuka

 


Potrebno vam je:

  • 320 g brašna po izboru (integralno, zobeno, bijelo)
  • 60 g pistacija
  • 130 g maslaca
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 100 g kokosovog ulja
  • 3 jaja
  • 3 mrkve
  • 100 g jabuka
  • 30 g suhih borovnica
  • 30 g suncokretovih ili nekih drugih sjemenki
  • 50 g šećera ili tri žlice meda

Priprema:

  1. Najprije naribajte mrkvu i jabuku.
  2. Pistacije usitnite u blenderu ili mužaru.
  3. Mrkvi i jabuci dodajte brašno, usitnjene pistacije, med, prašak za pecivo, začine i prstohvat soli.
  4. Dobro pomiješajte.
  5. U posebnoj posudi pomiješajte jaja, kokosovo ulje i med.
  6. Dodajte smjesi od mrkve, jabuke i brašna, a na kraju ubacite sjeckane brusnice i sjemenke po želji.
  7. Još jednom pomiješajte i podijelite u kalupu za muffine koji ste obložili košaricama.
  8. Košarice napunite do pola kako biste muffinima dali mjesta da se dignu.
  9. Pecite ih oko 25 minuta, a prije posluživanja neka se hlade barem desetak minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr