Teleća koljenica: Nema gladnih!

Stockfood
Pečena teletina odlično se slaže s krumpirom iz pećnice
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 767

Potrebno vam je

  • 1500 g teletina, koljenica
  • 100 g panceta
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave
  • 2 režanj češnjak
  • 400 g krumpir, zreli
  • 200 g mrkva, crvena

Priprema

  1. Teleću koljenicu nasolite, popaprite, utrljajte mirisne trave po ukusu, pospite nasjeckanim češnjakom i obložite režnjevima pancete.
  2. Koljenicu stavite u nauljenu vatrostalnu posudu, poklopite i pecite 2 sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C. Podlijte je najmanje tri puta s malo mlake vode.
  3. Pred kraj dodajte krumpir narezan na ploške.

Pečena teletina odlično se slaže s krumpirom iz pećnice

Posjeti Gastro.hr