Tjestenina sa školjkama

Jednostavna tjestenina sa zanimljivom kombinacijom sastojaka
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 653

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 0.50 šalica hren
  • 2 šalica mahune zelene (mlade)
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 220 g kobasica (prosjek )
  • 400 g tjestenina bez jaja
  • 1 šalica korijen koromača
  • 1 kom luk kozjak
  • 3 režanj češnjak
  • 1 šalica vino bijelo
  • 500 g miješane školjke
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U manjoj posudi pomiješajte vrhnje i hren.
  2. U posoljenoj vodi skuhajte mahune pa ih izvadite i procijedite. U istoj vodi skuhajte tjesteninu.
  3. Zagrijte ulje u tavi te dodajte kobasice kojima ste maknuli opnu i pržite ih pet-sedam minuta. Dodajte sjeckani koromač, luk, češnjak i miješajte oko pet minuta. Zatim ulijte vino i pustite da provri. Tad ubacite školjke, prekrijte poklopcem i kuhajte dok ne otvore.
  4. Maknite s vatre pa pomiješajte s mahunama i tjesteninom. Posolite i popaprite. Prije posluživanja prelijte mješavinom jogurta i hrena.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr