gastro postao
Jednostavna tjestenina sa zanimljivom kombinacijom sastojaka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 653
Potrebno vam je
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
- 0.50 šalica hren
- 2 šalica mahune zelene (mlade)
- 1 žlica ulje maslinovo
- 220 g kobasica (prosjek )
- 400 g tjestenina bez jaja
- 1 šalica korijen koromača
- 1 kom luk kozjak
- 3 režanj češnjak
- 1 šalica vino bijelo
- 500 g miješane školjke
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U manjoj posudi pomiješajte vrhnje i hren.
- U posoljenoj vodi skuhajte mahune pa ih izvadite i procijedite. U istoj vodi skuhajte tjesteninu.
- Zagrijte ulje u tavi te dodajte kobasice kojima ste maknuli opnu i pržite ih pet-sedam minuta. Dodajte sjeckani koromač, luk, češnjak i miješajte oko pet minuta. Zatim ulijte vino i pustite da provri. Tad ubacite školjke, prekrijte poklopcem i kuhajte dok ne otvore.
- Maknite s vatre pa pomiješajte s mahunama i tjesteninom. Posolite i popaprite. Prije posluživanja prelijte mješavinom jogurta i hrena.
Izvor Skuhatćute