Top pet doručaka naših blogera koji će vam uljepšati vikend

Često se ujutro budimo sa željom da doručkujemo pohani kruh, povrtnu kajganu, slojevite tople sendviče i pahuljaste domaće muffine s voćem. Nažalost, gotovo uvijek prevagne želja za snom i vraćamo se u krevet, a prije posla s nogu pojedemo bananu ili neki kroasan iz obližnje pekare.
Vidi originalni članak

Upravo zato iskorištavamo vikend u potpunosti i častimo se svime što smo kroz tjedan propustili zbog nekoliko minuta sna više. Ovo nije pohvalno, ali vjerujemo da i među vama ima okorjelih spavača željnih bogatog doručka. Za sve takve, a i one koji jednostavno traže neku novi ideju, odabrali smo pet odličnih recepata naših blogera.

Prve su na popisu odlične palačinke s borovnicama koje se peku u pećnici. Za ovaj je zanimljiv recept zaslužna blogerica To live a life, koja nam svaki put iznova dokazuje kako comfort food može biti zaista zdrav. 

 

petra terner Dobro jutro uz palačinke s borovnicama

 

U kategoriju zdravog spada i brzinska kaša od kokosovog brašna, jaja i banana, poslužena uz rastopljenu tamnu čokoladu i pistaciju. Ovaj instagramičan recept osmislila je blogerica La vie Shobaine, koja nas svaki put iznova iznenađuje svojim ukusnim bezglutenskim receptima. 

 

La Vie Shobaine Ukusan doručak od banane i kokosovog brašna

 

Pregacha ima najbolji recept za domaću granolu s bananom, koja odlično pristaje uz jogurt ili tučeno vrhnje te svježe voće. Možete je koristiti i za pripremu energetskih bombica, ali i jednostavno grickati kada se zaželite slatkog.

 

Pregacha Banana granola s lješnjacima za savršen doručak

 

Blogerica Pregacha osmislila je još jedno jelo koje je s punim pravom na ovom popisu – muffine s kulenom i kukuruznim brašnom. Poslužite ih uz malo vrhnja, iznesite ih na balkon ili u vrt i upijte malo sunca. 

 

Pregacha Fini slani muffini s kulenom i kukuruznim brašnom

 

Ako ste tip koji ujutro s guštom jede kruh i peciva, obožavat ćete i mekane pužiće s češnjakom i mozzarellom. Iako sumnjamo da će pužići blogerice Sweet 'n' Salty preostati nakon opuštenog doručka, možete u ostatku uživati i za večeru.

 

Sweet 'n' Salty Pužići sa sirom i češnjakom - za doručak, ručak i večeru

 

 

Iskoristite vikend u potpunosti i počastite se odličnim doručkom!

 

Posjeti Gastro.hr