Trostruko čokoladna torta za posebne prilike

American Heritage Chocolate/Unsplash Torta s tri vrste čokolade
Ova predobra torta sastoji se od tri biskvita, tri kreme - i trostruke doze čokolade.
Vidi originalni članak

Znamo da priprema 3 različite kore i 3 različite kreme zvuči kao cijeli projekt, ali ovaj recept će te razuvjeriti. Riječ je zapravo o jednoj vrsti biskvita i jednoj vrsti kreme, kojima se naknadno dodaju tamna, mliječna i bijela čokolada. Dakle, proces nije ni izbliza kompleksan i dugotrajan kao što na prvu možda zvuči.

Ako imaš tri kalupa i veliku pećnicu, postoji šansa da ćeš tortu završiti za samo sat i pol. Ako pak ti je na raspolaganju samo jedan kalup, preporučujemo da kore napraviš večer ranije i maksimalno si olakšaš. 

 

nova klasika Bijela sacherica - sladak odmak od tradicije

 

Budući da je torta visoka i da je promjer 20 cm, trebala bi biti dovoljna za 15 porcija. U slast!

 

Torta s tri vrste čokolade

Sastojci - za kore:

  • 300 g glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 120 g maslaca
  • 120 g suncokretovog ulja
  • 200 g šećera
  • 2 jaja (L)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250 ml mlaćenice
  • 80 g tamne čokolade
  • 80 g mliječne čokolade
  • 80 g bijele čokolade

 

bez glutena Prefina torta od maka, limuna i bijele čokolade

 

Sastojci - za kreme:

  • 350 g maslaca
  • 350 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 80 g tamne čokolade
  • 80 g mliječne čokolade
  • 80 g bijele čokolade

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalupe za tortu (20 cm) obloži papirom za pečenje.
  2. Najprije napravi kore. U jednoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol.
  3. U drugoj posudi izmiksaj maslac, ulje i šećer. Dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. Špatulom umiješaj suhe sastojke pa podijeli tijesto u tri posude. Izvaži kako bi sve tri kore bile jednake.
  4. U jednu posudu umiješaj rastopljenu tamnu, u drugu mliječnu, a u treću bijelu čokoladu. 
  5. Izlij pripremljena tijesta u kalupe i peci svaki otprilike 25 minuta. Provjeri čačkalicom pa izvadi i pusti da se kore ohlade.
  6. Za to vrijeme pripremi kremu od maslaca. Miksaj maslac nekoliko minuta, dok ne postane kremast. Dodaj šećer u prahu i malo soli i nastavi miksati dok ne postane glatko.
  7. Podijeli kremu na tri jednaka dijela. U jednu posudu ulij rastopljenu tamnu, u drugu mliječnu, a u treću bijelu čokoladu. Miksaj dok ne dobiješ tri glatke kreme.
  8. Na stalak najprije položi tamnu koru pa je premaži kremom od tamne čokolade. Sačuvaj otprilike četvrtinu za kasnije. Na tamnu kremu položi koru s mliječnom čokoladom pa je premaži s 3/4 kreme od mliječne čokolade. Ponovi isti postupak s korom i kremom od bijele čokolade. 
  9. Preostalim kremama premaži tortu s vanjske strane, počevši s tamnom od dna. Poanta je da zagladiš tortu i dobiješ ombre efekt. Posluži se slastičarkom vrećicom kako bi postupak bio što brži i uredniji.
  10. Stavi tortu u hladnjak na barem četiri sata prije no što je kreneš rezati. U slast!

ludilo od deserta RECEPT DANA Neodoljiva Jaffa torta apsolutno neodoljivo! Od ove Snickers torte rastu zazubice!

 

Posjeti Gastro.hr