U svako doba dana: Brzi biskviti sa sirom

Getty Images
Želite nešto brzo, fino i s mnogo sira? Ostvarite si sve želje ovim neobičnim sirnim biskvitima.
Vidi originalni članak

Poslužit će kao večera, brzi snack, a ostaci i kao doručak za sljedeći dan. Nakon pečenja ih premažite maslacem, ili mješavinom maslaca i češnjaka, i uživajte u sirnim zalogajčićima.

 

 

Za doručak Gougeres: Tradiconalno francusko pecivo sa sirom

 

 

Sastojci:

  • 220 g krem sira
  • 300 g naribane mozzarelle
  • 4 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g bademovog brašna
  • 2 žlice otopljenog maslaca

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Okrugli dublji lim za pečenje premažite maslacem.
  2. U tavi otopite maslac, dodajte krem sir i mozzarellu i pričekajte da se rastopi, a potom maknite s vatre.
  3. Prebacite smjesu u veću posudu i pomiješajte s brašnom, jajima i praškom za pecivo. Pustite da odstoji 20-ak minuta. 
  4. Tijesto će biti dosta gusto pa ga možete žlicom za sladoled prebaciti u pripremljeni lim. Tako ćete dobiti sirne biskvite jednake veličine koji će se lako odvajati nakon pečenja.
  5. Pecite 20 – 25 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.

 

 

Brzi prilog Hrskavi prutići sa sirom - savršen dodatak kremastim sezonskim juhama

 

 

Dobar tek!

 

 

 

Posjeti Gastro.hr