Ukusan, mirisan i hrskav krumpir iz pećnice
Pečeni krumpir
Tražiš li novi način kako pripremiti svoj omiljeni prilog na pravom si mjestu.
Za neke prilog, za neke glavno jelo. Krumpir je veoma svestrana namirnica i gotovo svi imamo omiljeni način njegove pripreme. Ako još nisi probala ovaj, svakako ga uvrsti na današnji jelovnik. Spoj svježeg bilja, češnjaka i mladog krumpira oduševit će te jer je istovremeno hrskav i mekan. Nevjerojatno!
Sastojci:
- 500 g mladog krumpira
- sol po ukusu
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca
- 2 velika režnja češnjaka
- 2 žlice svježeg timijana
- nasjeckan svježi peršin
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. U veliki lonac stavi krumpir. Dodajte dovoljno vode da ga prekrije pet centimetara iznad površine. Pričekaj za zakipi. Dodaj jednu žlicu soli, smanji vatru na najmanju postavku i lagano kuhaj dok ne omekša, 15 do 20 minuta. Ovisno o veličini, procijeni ako ga treba ranije izvaditi.
- Na lim za pečenje obložen masnim papirom dodaj jednu žlicu ulja. Stavi svaki krumpir na lim i dnom čaše lagano ga pritisni dlanom i zgnječi, ali pripazi da ipak ostane u jednom komadu. Vrhove premaži žlicom ulja i peci 20 do 25 minuta.
- U maloj zdjeli pomiješaj maslac, češnjak, timijan i preostalu žličicu ulja. Time premaži krumpire i dodatno zapeci kako bi popeimili zlatnosmeđu boju i kako bi postali hrskav izvana. Trebat će im između pet i sedam minuta.
- Pospi krumpir peršinom i posoli po ukusu.
Dobar tek!