Ukusan, mirisan i hrskav krumpir iz pećnice

SHUTTERSTOCK Pečeni krumpir
Tražiš li novi način kako pripremiti svoj omiljeni prilog na pravom si mjestu.
Vidi originalni članak

Za neke prilog, za neke glavno jelo. Krumpir je veoma svestrana namirnica i gotovo svi imamo omiljeni način njegove pripreme. Ako još nisi probala ovaj, svakako ga uvrsti na današnji jelovnik. Spoj svježeg bilja, češnjaka i mladog krumpira oduševit će te jer je istovremeno hrskav i mekan. Nevjerojatno!

 

za ljubitelje krumpira... Složenac od krumpira i luka izvor je dobrog raspoloženja

 

Sastojci:

  • 500 g mladog krumpira
  • sol po ukusu
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 2 velika režnja češnjaka
  • 2 žlice svježeg  timijana
  • nasjeckan svježi peršin

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. U veliki lonac stavi krumpir. Dodajte dovoljno vode da ga prekrije pet centimetara iznad površine. Pričekaj za zakipi.  Dodaj jednu žlicu soli, smanji vatru na najmanju postavku i lagano kuhaj dok ne omekša, 15 do 20 minuta. Ovisno o veličini, procijeni ako ga treba ranije izvaditi.
  2. Na lim za pečenje obložen masnim papirom dodaj jednu žlicu ulja. Stavi svaki krumpir na lim i dnom čaše lagano ga pritisni dlanom i zgnječi, ali pripazi da ipak ostane u jednom komadu. Vrhove premaži žlicom ulja i peci 20 do 25 minuta.
  3. U maloj zdjeli pomiješaj maslac, češnjak, timijan i preostalu žličicu ulja. Time premaži krumpire i dodatno zapeci kako bi popeimili zlatnosmeđu boju i kako bi postali hrskav izvana. Trebat će im između pet i sedam minuta. 
  4. Pospi krumpir peršinom i posoli po ukusu. 

Dobar tek!

Sweety & Spicy Odličan francuski krumpir s kobasicama ukusno i praktično Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom za prste polizati Chantilly krumpir: Jednom kad ga probaš, uvijek ćeš mu se vraćati

Posjeti Gastro.hr