Recepti 28. ožujka 2022.

Ukusan, mirisan i hrskav krumpir iz pećnice

Pečeni krumpir foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Tražiš li novi način kako pripremiti svoj omiljeni prilog na pravom si mjestu.

Za neke prilog, za neke glavno jelo. Krumpir je veoma svestrana namirnica i gotovo svi imamo omiljeni način njegove pripreme. Ako još nisi probala ovaj, svakako ga uvrsti na današnji jelovnik. Spoj svježeg bilja, češnjaka i mladog krumpira oduševit će te jer je istovremeno hrskav i mekan. Nevjerojatno!

 

Možda vas zanima... Složenac od krumpira i luka izvor je dobrog raspoloženja Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g mladog krumpira
  • sol po ukusu
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 2 velika režnja češnjaka
  • 2 žlice svježeg  timijana
  • nasjeckan svježi peršin

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. U veliki lonac stavi krumpir. Dodajte dovoljno vode da ga prekrije pet centimetara iznad površine. Pričekaj za zakipi.  Dodaj jednu žlicu soli, smanji vatru na najmanju postavku i lagano kuhaj dok ne omekša, 15 do 20 minuta. Ovisno o veličini, procijeni ako ga treba ranije izvaditi.
  2. Na lim za pečenje obložen masnim papirom dodaj jednu žlicu ulja. Stavi svaki krumpir na lim i dnom čaše lagano ga pritisni dlanom i zgnječi, ali pripazi da ipak ostane u jednom komadu. Vrhove premaži žlicom ulja i peci 20 do 25 minuta.
  3. U maloj zdjeli pomiješaj maslac, češnjak, timijan i preostalu žličicu ulja. Time premaži krumpire i dodatno zapeci kako bi popeimili zlatnosmeđu boju i kako bi postali hrskav izvana. Trebat će im između pet i sedam minuta. 
  4. Pospi krumpir peršinom i posoli po ukusu. 

Dobar tek!

Možda vas zanima... Odličan francuski krumpir s kobasicama Kolumne Možda vas zanima... Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom Recepti Možda vas zanima... Chantilly krumpir: Jednom kad ga probaš, uvijek ćeš mu se vraćati Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dana11042005 15:33 22. Travanj 2020.

    Kako ga zgnječiti, a da ostane čitav? To je teško kod kuhanog, odmah bi se zgnječio, čim bi pritisnula s čašom