Usoljene srdele u octu

Uživajte u uskusnim zalogajima tradicionalnog težačkog dalmatinskog jela
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 15 kom srdela
  • 2 dl vinski ocat
  • 1 prstohvat kadulja
  • 1 prstohvat origano
  • 1 prstohvat majčina dušica
  • 1 prstohvat bosiljak, vezica
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar
  • 1 dl ulje maslinovo

Priprema

  1. U zdjelici pomiješajte ocat i mirisne trave te pustite da ta smjesa odstoji pol sata.
  2. U ovako pripremljene začine stavite očišćene usoljene srdele i pustite da odstoje također pol sata.
  3. Nakon toga srdele izvadite, ocijedite i poslužite u drugoj posudi prelivene maslinovim uljem i posute paprom i nasjeckanim peršinovim listom.
Posjeti Gastro.hr