Uvijek pali: Bogata pita od mljevenog mesa i krumpira

Thinkstock
Upoznaj pitu koja se priprema od mljevenog mesa i krumpira, nezamislivo je dobra, a nije musaka!
Vidi originalni članak

Fenomenalan spoj mljevenog mesa, mrkve i graška divno će se spojiti s kremastim pire krumpirom. Meso pirjaj dugo, a dodati mu možeš i koju žlicu bijelog vina kako bi poprimilo još bolje arome. Krumpir pak kuhaj s režnjevima češnjaka kako bi ga učinili zanimljivijim. Poveži sve zajedno u posudi za pečenje, zapeci i posluži uz čašu finog bijelog vina.

 

za prste polizati Za ručak: Knedle punjene mljevenim mesom

 

Sastojci:

  • 4 veća krumpira
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 2 veće mrkve
  • 500 g mljevenog miješanog mesa
  • 150 ml temeljca
  • 100 g graška
  • Peršin
  • Sol, papar

 

dobar tek Mesne okruglice brzinski nestaju s tanjura

 

Priprema:

  1. Nasjeckati luk i krumpir.
  2. Krumpir ubaciti u posoljenu vodu s dva režnja češnjaka pa ga kuhati dok ne omekša.
  3. Nasjeckani luk pirjajti na malo ulja.
  4. Za to vrijeme naribati ili sitno nasjeckati mrkvu pa je dodati luku.
  5. Dodati mljeveno meso i pirjati dok ne poprimi boju.
  6. Dodati temeljac, sol i papar.
  7. Ubaciti grašak pa još kratko pirjajati dok ne omekša, a tekućina ne ispari.
  8. Umiješati peršin.
  9. Prebaciti sve u posudu za pečenje.
  10. Kada je krumpir gotov, maknuti češnjak, dodati mu mlijeko i maslac, malo soli i papra pa ga pretvoriti u pire.
  11. Pire premazati preko mesa u posudi za pečenje i zapeći na 200 stupnjeva oko 15 do 20 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr