gastro postao
Upoznaj pitu koja se priprema od mljevenog mesa i krumpira, nezamislivo je dobra, a nije musaka!
Fenomenalan spoj mljevenog mesa, mrkve i graška divno će se spojiti s kremastim pire krumpirom. Meso pirjaj dugo, a dodati mu možeš i koju žlicu bijelog vina kako bi poprimilo još bolje arome. Krumpir pak kuhaj s režnjevima češnjaka kako bi ga učinili zanimljivijim. Poveži sve zajedno u posudi za pečenje, zapeci i posluži uz čašu finog bijelog vina.
Sastojci:
- 4 veća krumpira
- 100 ml mlijeka
- 2 žlice maslaca
- 2 režnja češnjaka
- 1 glavica luka
- 2 veće mrkve
- 500 g mljevenog miješanog mesa
- 150 ml temeljca
- 100 g graška
- Peršin
- Sol, papar
Priprema:
- Nasjeckati luk i krumpir.
- Krumpir ubaciti u posoljenu vodu s dva režnja češnjaka pa ga kuhati dok ne omekša.
- Nasjeckani luk pirjajti na malo ulja.
- Za to vrijeme naribati ili sitno nasjeckati mrkvu pa je dodati luku.
- Dodati mljeveno meso i pirjati dok ne poprimi boju.
- Dodati temeljac, sol i papar.
- Ubaciti grašak pa još kratko pirjajati dok ne omekša, a tekućina ne ispari.
- Umiješati peršin.
- Prebaciti sve u posudu za pečenje.
- Kada je krumpir gotov, maknuti češnjak, dodati mu mlijeko i maslac, malo soli i papra pa ga pretvoriti u pire.
- Pire premazati preko mesa u posudi za pečenje i zapeći na 200 stupnjeva oko 15 do 20 minuta.
Dobar tek!