gastro postao
Za ručak pripremi slane knedle punjene mljevenim mesom
Umjesto uobičajenog slatkog punjenja, ovaj put isprobaj slane knedle s mljevenim mesom. Fantastične mekane knedle od krumpirovog testa u kombinaciji s mesnim nadjevom čine fantastičnu kombinaciju okusa.
Uz ovo jelo nije ti potreban prilog, već samo volja za pripremu, a rezultat je vrhunski.
Sastojci:
- 350 g mljevenog junećeg mesa
- 6 krumpira
- jaje
- 200 g brašna
- 200 g suhe slanine
- luk
- 500 g zelja
- kim
- papar
- sol
- žlica sjeckanog peršina
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
Priprema:
- Staviti pirjati zelje s polovicom sitno sjeckanog luka i sa slaninom. Zaliti s malo vode i začiniti paprom i kimom.
- Drugu polovicu luka propirjati na ulju i dodati mljeveno meso.
- Dodati crvenu papriku, peršin, sol i papar. Promiješati i maknuti s vatre.
- Oguliti i skuhati krumpir, pa ga ohlađenog propasirati.
- Dodati brašno, jaje, malo ulja i prstohvat soli. Radnu površinu dobro posipati brašnom, te umijesiti tijesto za knedle.
- Razvaljati ga i izrezati na kvadrate. Na svaki staviti žlicu mesnog nadjeva.
- Zamotati tijesto, oblikovati u knedle i ostaviti na pobrašnjenoj površini.
- Staviti kuhati knedle u veću količinu zavrele posoljene vode.
- Kad isplivaju na površinu, izvaditi ih šupljikavom žlicom i poslužiti s pirjanim zeljem.
Dobar tek!