gastro postao
Sočna štrudla se nikad ne odbija!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 305
Potrebno vam je
- 300 g tijesta za savijače
- 2 vezice blitve
- 2 kom mladi luk
- 1 kom češnjak
- ulje maslinovo
- 200 g vrhnje kiselo (12% masti)
- sol
- svježe mljeveni papar
- kajenski papar
- vlasac (listovi)
- sjemenke sezama, oljuštene, suhe
Priprema
- Odvojiti potrebnu količinu integralnih kora za štrudlu, zamotati u vlažnu krpu dok napravite smjesu.
- Blitvu oprati i narezati na sitnije komade, blanširati u prokuhanoj vodi oko minutu.
- Do tada na maslinovom ulju popržiti mladi luk, očišćen i izrezan na kolutiće i bijeli i zeleni dio, te mladi češnjak, vrlo kratko.
- Maknuti s izvora topline te dodati procijeđenu blitvu, staviti začine i sve dobro promiješati, dodati vrhnje i sve sljubiti.
- Na kalup staviti papir za pečenje te na dno jednu koru staviti cijelu, a zatim ostatak kora istrgati sitno u smjesu blitve.
- Sve dobro pomiješati i staviti u kalup na koru i ravnomjerno rasporediti.
- Posuti sa sezamom.
- Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 oko pola sata.