Vege quesadille brz su i neodoljiv ručak

Thinkstock
Počastite se verzijom brzog meksičkog jela bez mesa.
Vidi originalni članak

Tortilje su odlične u svakoj kombinaciji, ali nama su nekako najviše srcu prirasle one s mnogo sira – baš poput ovih vege quesadilla.

Predlažemo da kupite ili napravite tortilje manjeg promjera kako bi ih lagano mogli staviti u tavu i preklopiti tijekom pečenja.

 

Video Kako najjednostavnije napraviti domaće tortilje

 

Sastojci:

  • 8 tortilja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice nasjeckanog luka
  • 400 g crvenog graha
  • 250 g kukuruza šećerca
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 50 ml umaka od rajčice
  • 2 žlice maslaca
  • 150 g gauda sira
  • ¼ žličice papra

Priprema:

  1. Zagrijte maslinovo ulje, ubacite luk i miješajte kuhačom. Kad omekša dodajte grah i kukuruz, šećer, umak od rajčice i papar. Kuhajte još 2-3 minute.
  2. U većoj tavi otopite 2 žlice maslaca i položite tortilju. Pospite sirom jednu polovicu, dodajte mješavinu graha i kukuruza i poklopite drugom polovicom. Zapecite s obje strane.

Po potrebi otopite još maslaca i na jednak način pripremite i preostale quesadille.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr