Počastite se verzijom brzog meksičkog jela bez mesa.
Tortilje su odlične u svakoj kombinaciji, ali nama su nekako najviše srcu prirasle one s mnogo sira – baš poput ovih vege quesadilla.
Predlažemo da kupite ili napravite tortilje manjeg promjera kako bi ih lagano mogli staviti u tavu i preklopiti tijekom pečenja.
Sastojci:
- 8 tortilja
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice nasjeckanog luka
- 400 g crvenog graha
- 250 g kukuruza šećerca
- 1 žlica smeđeg šećera
- 50 ml umaka od rajčice
- 2 žlice maslaca
- 150 g gauda sira
- ¼ žličice papra
Priprema:
- Zagrijte maslinovo ulje, ubacite luk i miješajte kuhačom. Kad omekša dodajte grah i kukuruz, šećer, umak od rajčice i papar. Kuhajte još 2-3 minute.
- U većoj tavi otopite 2 žlice maslaca i položite tortilju. Pospite sirom jednu polovicu, dodajte mješavinu graha i kukuruza i poklopite drugom polovicom. Zapecite s obje strane.
Po potrebi otopite još maslaca i na jednak način pripremite i preostale quesadille.
Dobar tek!