SLASNO PEČENJE Zarolaj odojak i oduševi goste!

Getty Images Nadjevena rolada od odojka - savršeno za novogodišnji doček
Raskošna mesna pečenja idealan su ručak u vrijeme adventa i blagdana, kada okupljanje za stolom traži svečaniji meni
Vidi originalni članak

Mnogi s nestrpljenjem očekuju pečenu svinjetinu, koja se u ovom blagdanskom razdoblju rado jede topla ili hladna. Ovaj put pripremi svinjetinu, preciznije odojak, omiljenu blagdansku namirnicu na poseban i svečan način - zarolaj je!

Prije nego se baciš u pripremanje, donosimo ti par savjeta za dobro i slasno pečenje

  • Dobro zagrijana pećnica je jedan od najbitnijih faktora slasnog mesa. Ako ulje nije dovoljno vruće, meso će se osušiti i neće biti ukusno. 
  • Za pripremu svinjskog pečenja s rebrima od kilogram i pol dovoljno je sat i pol na 200°C. Isto vrijedi i za pile, a pilećim batacima i prsima trebat će 45 minuta na istoj temperaturi.
  • Osim što je važno da meso iznutra bude meko i sočno, treba imati i hrskavu koricu. Kako bi se to uspjelo postići, prije pripreme u pećnici prelij meso vrelim uljem. Tijekom pečenja podlijevaj ga temeljcem ili toplom vodom.

novogodišnje pečenje Sočna svinjetina punjena marelicama

 

hrskavo i sočno Što je doček bez savršeno pečenog odojka?! novogodišnji ručak Zagrizi u lungić od odojka omotan slaninom

 

Posjeti Gastro.hr